Görög salåta pita friss zöldségekkel és feta sajttal

Görög Salåta Pita

A görög salĂĄta az egyik legismertebb mediterrĂĄn Ă©tel, amely friss Ă©s könnyƱ, mĂ©gis laktatĂł fogĂĄskĂ©nt vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱ. A klasszikus feta sajtos, olĂ­vabogyĂłs Ă©s zöldsĂ©gekkel teli salĂĄta tökĂ©letes pĂĄrost alkot a ropogĂłs pita kenyĂ©rrel, amely egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ez a pita tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors, egĂ©szsĂ©ges ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, Ă©s garantĂĄltan elhozza a görög konyha hangulatĂĄt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Piros hagyma
⭕ 80 g Fekete olívabogyó
⭕ 150 g Feta sajt
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 1 csokor Friss oregánó
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkåt és piros hagymåt vékony karikåkra.

    A zöldsĂ©geket egyforma vastagsĂĄgĂșra szeleteld, hogy egyenletesen oszlanak el a pitĂĄban.

    2

    Vågd félbe az olívabogyókat, és morzsold össze a feta sajtot kisebb darabokra.

    A feta sajtot ne morzsold tĂșl aprĂłra, hogy Ă©rezhetƑek legyenek a darabok a salĂĄtĂĄban.

    3

    Egy tålban keverd össze a szeletelt zöldségeket, az olívabogyót és a feta sajtot.

    Óvatosan keverd össze a salĂĄtĂĄt, hogy a zöldsĂ©gek ne törjenek össze.

    4

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, apróra vågott oregånót, sót és borsot.

    KĂłstold meg az öntetet, Ă©s Ă­zesĂ­tsd a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint. Ha savanyĂșbban szereted, adj hozzĂĄ több citromlevet.

    5

    Öntsd rĂĄ az öntetet a salĂĄtĂĄra, Ă©s keverd össze Ăłvatosan.

    Ne öntsd rå az összes öntetet egyszerre, hanem fokozatosan adagold, hogy a salåta ne åzzon el.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a pita kenyeret egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy kissĂ© ropogĂłs legyen.

    A pita kenyeret ne melegĂ­tsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat Ă©s törĂ©kennyĂ© vĂĄlhat.

    7

    A meleg pitåk belsejét töltsd meg a görög salåtåval.

    Ne töltsd tĂșl a pitĂĄkat, mert nehĂ©z lesz Ƒket összehajtani Ă©s enni.

    8

    Azonnal tålald, opcionålisan egy kevés extra olívaolajjal megcsorgatva.

    Ha nem azonnal tĂĄlalod, a salĂĄtĂĄt Ă©s a pitĂĄt kĂŒlön tĂĄrold, hogy a pita ne ĂĄzzon el.