Az uborkát alaposan mosd meg, majd reszeld le finomra. Ha túl sok levet enged, nyomkodd ki egy konyharuha segítségével.
A kígyóuborka helyett használhatsz salátauborkát is, de azt is alaposan ki kell nyomkodni, különben túl híg lesz a szósz.
A fokhagymát tisztítsd meg, majd reszeld le vagy zúzd pépesre.
A fokhagyma mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon meghatározó íze van. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá, ha szükséges.
Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a reszelt uborkát és a fokhagymát.
A legjobb eredmény érdekében használj zsíros, sűrű görög joghurtot.
Add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverd alaposan össze, hogy minden íz egyenletesen eloszoljon.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még.
Végül keverd bele az apróra vágott kaprot. Ez adja a szósz jellegzetes, friss ízét.
A kapor helyett használhatsz petrezselymet is, de a kapor adja a legautentikusabb ízt.
Tálalás előtt hűtsd a tzatzikit legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald friss pita kenyérrel vagy grillezett ételek mellé.
A tzatziki a hűtőben 2-3 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.