Gözleme paradicsommal, tálalva friss petrezselyemmel és ropogós tésztával.

Gözleme paradicsommal

A Gözleme egy hagyományos török étel, amelyet többféle töltelékkel készítenek, és az egyik legnépszerűbb verziója a paradicsomos és sajtos töltelék. Az étel egyszerű, de gazdag ízekben, és kiváló választás reggelire vagy étkezés közbeni gyors falatozásra. A Gözleme friss tésztája és gazdag tölteléke tökéletes harmóniát alkot, ami minden falatban élvezetet nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Lisztes tészta
3 db Friss paradicsom
150 g Sajt (pl. fetasajt vagy mozzarella)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát egy sima felületen nyújtsd ki vékonyra, úgy hogy a szélei ne szakadjanak el. Tedd félre.

    A tésztát könnyen kinyújtod, ha a felületet lisztezed, és a tésztát folyamatosan forgatod.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig szeleteld fel vékonyan.

    A paradicsomot vékony szeletekre vágva biztosíthatod, hogy a töltelék egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne váljon keserűvé.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, sót, borsot, és főzd pár percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    Ha túl nedves a paradicsom, párold le egy kicsit, hogy a töltelék ne legyen vizes.

    5

    A főtt paradicsomos keveréket hagyd lehűlni, majd reszeld rá a sajtot és keverd össze.

    A sajtot frissen reszeld le, hogy a legjobb ízt és állagot adja.

    6

    Tedd a paradicsomos keveréket a tésztára, hajtsd félbe, és nyomkodd le a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    Ha a széleket jól lenyomod, a töltelék nem fog kiszivárogni sütés közben.

    7

    Egy serpenyőben süsd mindkét oldalát aranybarnára 3-4 percig, amíg a tészta ropogós lesz.

    A serpenyőt közepes hőmérsékleten használd, hogy a tészta szépen átsüljön anélkül, hogy megégne.

    8

    Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a tálalásnak, és kiemeli az ízeket.