Gözleme paradicsommal, tålalva friss petrezselyemmel és ropogós tésztåval.

Gözleme paradicsommal

A Gözleme egy hagyomĂĄnyos török Ă©tel, amelyet többfĂ©le töltelĂ©kkel kĂ©szĂ­tenek, Ă©s az egyik legnĂ©pszerƱbb verziĂłja a paradicsomos Ă©s sajtos töltelĂ©k. Az Ă©tel egyszerƱ, de gazdag Ă­zekben, Ă©s kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy Ă©tkezĂ©s közbeni gyors falatozĂĄsra. A Gözleme friss tĂ©sztĂĄja Ă©s gazdag töltelĂ©ke tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, ami minden falatban Ă©lvezetet nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Lisztes tĂ©szta
⭕ 3 db Friss paradicsom
⭕ 150 g Sajt (pl. fetasajt vagy mozzarella)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ág Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂ©sztĂĄt egy sima felĂŒleten nyĂșjtsd ki vĂ©konyra, Ășgy hogy a szĂ©lei ne szakadjanak el. Tedd fĂ©lre.

    A tĂ©sztĂĄt könnyen kinyĂșjtod, ha a felĂŒletet lisztezed, Ă©s a tĂ©sztĂĄt folyamatosan forgatod.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt apróra vågd, a paradicsomot pedig szeleteld fel vékonyan.

    A paradicsomot vékony szeletekre vågva biztosíthatod, hogy a töltelék egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy ne vĂĄljon keserƱvĂ©.

    4

    Add hozzĂĄ a felvĂĄgott paradicsomot, sĂłt, borsot, Ă©s fƑzd pĂĄr percig, amĂ­g a paradicsom levet ereszt.

    Ha tĂșl nedves a paradicsom, pĂĄrold le egy kicsit, hogy a töltelĂ©k ne legyen vizes.

    5

    A fƑtt paradicsomos keverĂ©ket hagyd lehƱlni, majd reszeld rĂĄ a sajtot Ă©s keverd össze.

    A sajtot frissen reszeld le, hogy a legjobb ízt és ållagot adja.

    6

    Tedd a paradicsomos keveréket a tésztåra, hajtsd félbe, és nyomkodd le a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    Ha a szĂ©leket jĂłl lenyomod, a töltelĂ©k nem fog kiszivĂĄrogni sĂŒtĂ©s közben.

    7

    Egy serpenyƑben sĂŒsd mindkĂ©t oldalĂĄt aranybarnĂĄra 3-4 percig, amĂ­g a tĂ©szta ropogĂłs lesz.

    A serpenyƑt közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten hasznĂĄld, hogy a tĂ©szta szĂ©pen ĂĄtsĂŒljön anĂ©lkĂŒl, hogy megĂ©gne.

    8

    TĂĄlald melegen, friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a tålalåsnak, és kiemeli az ízeket.