A tésztát egy sima felületen nyújtsd ki vékonyra, úgy hogy a szélei ne szakadjanak el. Tedd félre.
A tésztát könnyen kinyújtod, ha a felületet lisztezed, és a tésztát folyamatosan forgatod.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig szeleteld fel vékonyan.
A paradicsomot vékony szeletekre vágva biztosíthatod, hogy a töltelék egyenletesen eloszoljon.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne váljon keserűvé.
Add hozzá a felvágott paradicsomot, sót, borsot, és főzd pár percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
Ha túl nedves a paradicsom, párold le egy kicsit, hogy a töltelék ne legyen vizes.
A főtt paradicsomos keveréket hagyd lehűlni, majd reszeld rá a sajtot és keverd össze.
A sajtot frissen reszeld le, hogy a legjobb ízt és állagot adja.
Tedd a paradicsomos keveréket a tésztára, hajtsd félbe, és nyomkodd le a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Ha a széleket jól lenyomod, a töltelék nem fog kiszivárogni sütés közben.
Egy serpenyőben süsd mindkét oldalát aranybarnára 3-4 percig, amíg a tészta ropogós lesz.
A serpenyőt közepes hőmérsékleten használd, hogy a tészta szépen átsüljön anélkül, hogy megégne.
Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem frissességet ad a tálalásnak, és kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.