A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és az olívaolajat. Apránként adagold hozzá a vizet, és keverd össze, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Gyúrd addig, amíg sima lesz.
Ha a tészta ragad, egy kevés lisztet is hozzáadhatsz. Ha túl kemény, egy kis vizet is tehetsz bele.
A tésztát csomagold fóliába, és pihentesd 30 percig. Ez segít, hogy a tészta rugalmasabb legyen és könnyebb legyen nyújtani.
A tészta pihentetése fontos lépés, így könnyebb lesz a későbbi formázás.
A sajtot reszeld le, majd keverd össze az apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Törd fel a tojást, és add hozzá a keverékhez.
A friss zöldfűszerek kiemelik a sajt ízét. A tojás segít összetartani a tölteléket.
A pihentetett tésztát vedd elő, és nyújtsd ki vékonyra, kör alakúra. Rakj egy evőkanálnyi sajtkeveréket a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét, hogy egy félhold alakú lepényt kapj.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert akkor nehezebb lesz összezárni a tésztát.
Forrósíts fel egy serpenyőt, majd tedd bele a gözleme-t. Pár perc alatt mindkét oldalát süsd aranybarnára. Ha szükséges, egy kevés olívaolajjal kenheted meg a serpenyőt.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túlzottan, hogy a tészta ne égjen meg. Ha szükséges, a kész lepényeket papírtörlőn pihentesd, hogy a felesleges olajat felszívja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.