Készítsd elő az összes hozzávalót. A gránátalmát pucold meg, és a magokat külön tálba tedd. A csokoládét törd össze kisebb darabokra.
A gránátalma pucolásához vágd ketté, majd a fél gránátalmát tartsd a kezedben a vágott felével lefelé, és ütögesd a héját egy fakanállal. A magok így könnyen kipotyognak.
A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg kivilágosodik és krémes nem lesz.
A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.
Ha nincs vajad, használhatsz margarint is.
A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.
A vízfürdőhöz egy lábasban forralj vizet, majd helyezz rá egy hőálló tálat, amibe a csokoládét és a vajat teszed. A tál ne érjen a vízbe.
A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.
A tojásfehérje habját óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.
A lisztet apránként add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig.
A forma aljára tehetsz egy darab sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a felfújt.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórd meg a gránátalma magokkal.
A gránátalma magok helyett használhatsz más gyümölcsöt is, például málnát vagy szedret.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.