Gránátalmás csokoládés felfújt tálalva

Gránátalmás csokoládés felfújt

A gránátalmás csokoládés felfújt egy igazi különlegesség, amely a gazdag csokoládé ízét és a friss gránátalma édes-savanykás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és sokféle variációban elterjedt világszerte. A gránátalma frissítő hatása tökéletesen kiemeli a csokoládé gazdag ízét, így egy igazán ínycsiklandó desszertet hozhatsz létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, de akár hétköznapokban is megérdemelt finomság.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Gránátalma
150 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
150 ml Tej
30 g Vaj
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A gránátalmát pucold meg, és a magokat külön tálba tedd. A csokoládét törd össze kisebb darabokra.

    A gránátalma pucolásához vágd ketté, majd a fél gránátalmát tartsd a kezedben a vágott felével lefelé, és ütögesd a héját egy fakanállal. A magok így könnyen kipotyognak.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg kivilágosodik és krémes nem lesz.

    3

    A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.

    Ha nincs vajad, használhatsz margarint is.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdőhöz egy lábasban forralj vizet, majd helyezz rá egy hőálló tálat, amibe a csokoládét és a vajat teszed. A tál ne érjen a vízbe.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérje habját óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába, hogy a hab ne törjön össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A lisztet apránként add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig.

    A forma aljára tehetsz egy darab sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a felfújt.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórd meg a gránátalma magokkal.

    A gránátalma magok helyett használhatsz más gyümölcsöt is, például málnát vagy szedret.