Gránátalmás habos torta friss gránátalmamagokkal díszítve

Gránátalmás habos torta

A Gránátalmás habos torta egy frissítő és elegáns desszert, amely a gránátalma üde ízét ötvözi a tejszínhab könnyedségével. Ez a torta különleges megjelenésével és ízvilágával garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy különleges ebéd lezárásaként. A friss gránátalmamagok nemcsak díszítésként szolgálnak, de roppanós textúrájukkal még izgalmasabbá teszik a desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
2 db Gránátalma
250 ml Tejszín
50 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A sütőpapírral való kibélelés megkönnyíti a tortaforma eltávolítását.

    2

    A lisztet keverd össze a sütőporral, majd egy másik tálban a tojásokat habosítsd fel a cukorral.

    A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában. A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    3

    Az olvasztott vajat add hozzá a tojásos keverékhez, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.

    A vaj ne legyen túl forró, mert kicsaphatja a tojásokat. A száraz hozzávalókat lassan, több részletben add a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta megsült-e. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be az alja.

    5

    A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd óvatosan keverd bele az egyik gránátalma magjait.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat. A gránátalmamagokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.

    6

    A kihűlt tortalapot vágd vízszintesen két részre. Az alsó rétegre kend rá a gránátalmás habot, majd helyezd rá a felső réteget.

    A tortalapot éles, recés késsel a legkönnyebb kettévágni. A habot egyenletesen kend rá a tortalapra.

    7

    A torta tetejét és oldalát vond be a maradék habbal, és díszítsd a másik gránátalma magjaival.

    A tortát egy forgatható tortaállványon a legkönnyebb bevonni a habbal. A díszítéshez használj minél frissebb gránátalmamagokat.

    8

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szeletelés előtt szórd meg még néhány friss gránátalmamaggal.

    A tortát fedd le folpackkal, hogy ne vegye át a hűtő szagait. Szeletelés előtt érdemes a tortát egy kicsit a hűtőből kivenni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.