Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A sütőpapírral való kibélelés megkönnyíti a tortaforma eltávolítását.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd egy másik tálban a tojásokat habosítsd fel a cukorral.
A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában. A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Az olvasztott vajat add hozzá a tojásos keverékhez, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A vaj ne legyen túl forró, mert kicsaphatja a tojásokat. A száraz hozzávalókat lassan, több részletben add a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta megsült-e. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be az alja.
A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd óvatosan keverd bele az egyik gránátalma magjait.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat. A gránátalmamagokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.
A kihűlt tortalapot vágd vízszintesen két részre. Az alsó rétegre kend rá a gránátalmás habot, majd helyezd rá a felső réteget.
A tortalapot éles, recés késsel a legkönnyebb kettévágni. A habot egyenletesen kend rá a tortalapra.
A torta tetejét és oldalát vond be a maradék habbal, és díszítsd a másik gránátalma magjaival.
A tortát egy forgatható tortaállványon a legkönnyebb bevonni a habbal. A díszítéshez használj minél frissebb gránátalmamagokat.
Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szeletelés előtt szórd meg még néhány friss gránátalmamaggal.
A tortát fedd le folpackkal, hogy ne vegye át a hűtő szagait. Szeletelés előtt érdemes a tortát egy kicsit a hűtőből kivenni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.