Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg az ideális hőmérséklet.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy gluténháló kialakuljon. Ez biztosítja a perecek puha állagát.
A gránátalmát hámozd meg, és a magokat válaszd szét. Add hozzá a tésztához, és óvatosan dolgozd bele, hogy ne törjék össze a magok.
Ha a gránátalma magjai túl nedvesek, papírtörlővel itasd le őket, hogy ne áztassák el a tésztát.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy meleg radiátor közelében.
Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.
A tésztát lisztezett felületen oszd el, hogy ne ragadjon.
Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.
A második kelesztés segít, hogy a perecek még puhábbak legyenek.
Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral és fahéjjal. Ez adja meg a perecek finom, fűszeres ízét és szép aranybarna színét.
A tojást alaposan verd fel, hogy egyenletesen tudd kenni a pereceket. A barna cukor helyett használhatsz nádcukrot is.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj, hogy ne égjenek meg a perecek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A gránátalma friss íze és a fahéjas cukor tökéletes párosítást alkot.
A rácson hűlés segít, hogy a perecek alja ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.