A grapefruitot alaposan mosd meg, majd szeleteld vékony karikákra.
A grapefruitot érdemes bio grapefruitot használni, vagy nagyon alaposan megmosni, mivel a héja is belekerül az italba. A vékony szeletek jobban kiengedik az ízüket.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Válassz jó minőségű, természetes alma cidert a legjobb ízélmény érdekében.
Add hozzá a grapefruitszeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.
A grapefruit kesernyés íze jól harmonizál a fahéj és a szegfűszeg édesebb aromájával. Ha nem szereted a keserű ízt, kevesebb grapefruitot használj.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A forralás elkerülése azért fontos, mert a cider íze megváltozhat, és a grapefruit aromái is elillanhatnak.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. A grapefruit kesernyés íze miatt lehet, hogy több mézre van szükség.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a grapefruithéjat.
Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy grapefruitszelettel és egy fahéjrúddal.
A poharakat előmelegítheted, hogy tovább tartsd az ital melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.