Gravlaks kapribogyóval és uborkával, friss kaporral tálalva

Gravlaks kapribogyóval és uborkával

A gravlaks egy hagyományos skandináv étel, amelyet eredetileg pácolt lazacból készítenek. A recept hosszú múltra tekint vissza, és a skandináv országokban nagy népszerűségnek örvend. A pácolt lazac friss, ínycsiklandó ízét a kapribogyó és a friss uborka teszi még gazdagabbá. Az ételt gyakran tálalják friss kenyérrel vagy pirítóssal, és ideális választás előételként vagy könnyű vacsoraként. A kapor és citrom hozzáadásával az étel friss és üdítő ízvilágot kap, amely minden falatot különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gravlaks (pácolt lazac)
1 ek. Kapribogyó
1 db Friss uborka
1 csokor Friss kapor
1 db Citrom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Fekete bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gravlaksot (pácolt lazacot) vágd vékony szeletekre, és helyezd egy tálra.

    A pácolt lazacot előre elkészítheted, és a hűtőben tárolhatod, így kényelmesen tálalhatod frissen.

    2

    Az uborkát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Tedd félre.

    A legjobb, ha a szeleteket vékonyra vágod, így jól illenek a lazachoz és a kapribogyóhoz.

    3

    A kapribogyót öblítsd le, majd tedd a lazac szeletek mellé.

    A kapribogyó fűszeres, sós íze tökéletesen illik a gravlaks friss ízéhez.

    4

    A citromot vágd fel, és facsard a levét egy kis tálba. A levet öntsd a lazacra, hogy extra frissességet adjon.

    A citrom leve frissíti az ételt, és a lazac ízét még jobban kiemeli.

    5

    A friss kaprot vágd apróra, és szórd rá a tálra.

    A kapor a skandináv konyhában alapvető fűszer, és tökéletesen passzol a gravlakshoz.

    6

    Végül egy kevés fekete borsot és sót adj hozzá, majd öntsd rá az olívaolajat.

    A bors és a só segít egyensúlyba hozni az ízeket, míg az olívaolaj simává teszi az egész ételt.

    7

    Tálald az ételt friss kenyérrel vagy pirítóssal, és élvezd a friss, ínycsiklandó kombinációt.

    A friss kenyér és a ropogós pirítós remek kísérője lehet ennek a friss ételnek.