A gravlaksot (pácolt lazacot) vágd vékony szeletekre, és helyezd egy tálra.
A pácolt lazacot előre elkészítheted, és a hűtőben tárolhatod, így kényelmesen tálalhatod frissen.
Az uborkát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Tedd félre.
A legjobb, ha a szeleteket vékonyra vágod, így jól illenek a lazachoz és a kapribogyóhoz.
A kapribogyót öblítsd le, majd tedd a lazac szeletek mellé.
A kapribogyó fűszeres, sós íze tökéletesen illik a gravlaks friss ízéhez.
A citromot vágd fel, és facsard a levét egy kis tálba. A levet öntsd a lazacra, hogy extra frissességet adjon.
A citrom leve frissíti az ételt, és a lazac ízét még jobban kiemeli.
A friss kaprot vágd apróra, és szórd rá a tálra.
A kapor a skandináv konyhában alapvető fűszer, és tökéletesen passzol a gravlakshoz.
Végül egy kevés fekete borsot és sót adj hozzá, majd öntsd rá az olívaolajat.
A bors és a só segít egyensúlyba hozni az ízeket, míg az olívaolaj simává teszi az egész ételt.
Tálald az ételt friss kenyérrel vagy pirítóssal, és élvezd a friss, ínycsiklandó kombinációt.
A friss kenyér és a ropogós pirítós remek kísérője lehet ennek a friss ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.