Gravlax chilis pelyhekkel, tálalva friss kaporral és citrommal

Gravlax chilis pelyhekkel

A Gravlax a skandináv konyha egyik legismertebb ételének számít, amely pácolt lazacot jelent. A hagyományos recept sót, cukrot és fűszereket használ a lazac ízesítésére, de sok változata létezik, amelyek különböző fűszereket és kiegészítőket tartalmaznak. A chilis pelyhek hozzáadása egy izgalmas csavart ad a klasszikus gravlaxnak, és a friss kapor a pácolás során egy igazán különleges ízt biztosít. Ezt az ételt hagyományosan kenyérrel vagy süteménnyel tálalják, és tökéletes előétel vagy hideg étel bármilyen alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 24 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Lazacfilé
2 ek.
2 ek. Cukor
1 csokor Friss kapor
1 csipet Fehér bors
1 ek. Chilis pelyhek
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét alaposan tisztítsd meg és helyezd egy sík felületre.

    A friss lazac mindig jobb, de ha fagyasztottat használsz, biztosítsd, hogy megfelelően felengedjen.

    2

    Keverd össze a sót, cukrot, fehér borsot és chilis pelyheket. Egyenletesen dörzsöld be ezzel a keverékkel a lazac mindkét oldalát.

    Ha szeretnéd enyhíteni a csípősséget, csökkentsd a chilis pelyhek mennyiségét.

    3

    Szórd a friss kaprot a lazacra, és fóliával vagy műanyag fóliával takard le. Helyezd a lazacot egy tálcára, és hűtsd 24-48 órán keresztül a hűtőben.

    Minél tovább hagyod a hűtőben, annál intenzívebb ízt kap a lazac.

    4

    Tálalás előtt vágd vékony szeletekre a gravlaxot, és friss citrommal tálald.

    A citrom frissessége jól ellensúlyozza a sós, csípős ízeket, és kiemeli a lazac természetes ízét.