A lazacfilét alaposan tisztítsd meg és helyezd egy sík felületre.
A friss lazac mindig jobb, de ha fagyasztottat használsz, biztosítsd, hogy megfelelően felengedjen.
Keverd össze a sót, cukrot, fehér borsot és chilis pelyheket. Egyenletesen dörzsöld be ezzel a keverékkel a lazac mindkét oldalát.
Ha szeretnéd enyhíteni a csípősséget, csökkentsd a chilis pelyhek mennyiségét.
Szórd a friss kaprot a lazacra, és fóliával vagy műanyag fóliával takard le. Helyezd a lazacot egy tálcára, és hűtsd 24-48 órán keresztül a hűtőben.
Minél tovább hagyod a hűtőben, annál intenzívebb ízt kap a lazac.
Tálalás előtt vágd vékony szeletekre a gravlaxot, és friss citrommal tálald.
A citrom frissessége jól ellensúlyozza a sós, csípős ízeket, és kiemeli a lazac természetes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.