A lazac filét alaposan tisztítsd meg, majd helyezd egy tiszta tálcára vagy tepsibe, bőrös oldalával lefelé.
Fontos, hogy a hal friss és minőségi legyen, mert ez adja az étel alapízét.
A sót és cukrot keverd össze, majd egyenletesen szórd a lazac húsára. Az édes-sós keverék segíti a hal erjesztését és az ízek koncentrálódását.
Ne hagyj ki semmilyen részt a sózásból, hogy mindenhol egyenletes íz legyen.
A lime héját reszeld le finomra, majd szórd rá a halra. Ez friss és citrusos ízt ad a gravlaxnak.
A lime héjának frissessége nagyon fontos, mert a régebbi héjak keserűvé válhatnak.
Törd le a friss kaprot és szórd a lazac tetejére. A kapor illata és íze elengedhetetlen része a gravlaxnak.
Ha nem találsz friss kaprot, használhatsz fagyasztottat, de frissen a legjobb.
A halat borítsd be fóliával, majd tedd hűtőbe 24-48 órára. Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb ízeket kap.
Minden 12 órában érdemes megfordítani a halat, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el.
Tálalás előtt vágd fel vékony szeletekre a gravlaxot. Tálald friss bagettel, pirított kenyérrel vagy salátával.
A gravlaxot friss citromlével és egy kis olívaolajjal is gazdagíthatod, hogy még ízesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.