Mosd meg a lazacfilét hideg víz alatt, majd töröld szárazra. Ha szükséges, csipesz segítségével távolítsd el a szálkákat.
Mindig friss, jó minőségű halat használj a gravlax készítéséhez – ez a recept sikerének kulcsa.
Keverd össze a sót, barnacukrot, narancshéjat és a frissen őrölt borsot. Aprítsd fel a kaprot.
A barnacukor enyhén karamellás ízt ad a halnak, jól illik a whiskyhez.
Tegyél egy réteg fűszerkeveréket egy lapos üvegtál aljára. Helyezd rá a lazacot bőrrel lefelé, locsold meg a whiskyvel, majd borítsd be a maradék keverékkel és a kaporral.
Használj frissen reszelt narancshéjat, hogy intenzív citrusos aromát adj a halnak.
Fedd le fóliával, tegyél rá súlyt (például konzervet), és tedd hűtőbe 36–48 órára. 12 óránként fordítsd meg.
A whisky íze mélyül a pácban töltött idő alatt – ne siesd el a pácolást!
A pácolás végén öblítsd le a halat, töröld szárazra, majd nagyon vékony szeletekre vágva tálald.
Tálald pirított rozskenyérrel vagy friss salátával egy csepp citrommal – egyszerű és elegáns.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.