Grill kolbász zöldségekkel és kenyérrel tálalva

Grill kolbász

A grill kolbász az egyik legkedveltebb étel a nyári grillpartikon. A ropogósra sült kolbászok, a friss zöldségek és a grillen pirított kenyér tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a recept nemcsak egyszerű, de nagyon ízletes is, és garantáltan sikert arat minden korosztály körében. Kiváló választás családi összejövetelekhez vagy baráti alkalmakhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Grillkolbász
20 ml Olívaolaj
2 ág Friss rozmaring
2 gerezd Fokhagyma
4 szelet Kenyér (opcionális)
2 ek. Mustár (tálaláshoz)
300 g Friss zöldségek (paradicsom, paprika, uborka)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hevítsd elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre, vagy készítsd elő a faszenet, hogy parázsló állapotban legyen.

    A kolbászok akkor sülnek át egyenletesen, ha a grill nem túl forró. Ha faszenet használsz, várd meg, amíg a lángok elalszanak és csak parázs marad.

    2

    A kolbászokat kenjétek meg vékonyan olívaolajjal, hogy ne ragadjanak le a grillre, és könnyebben piruljanak.

    Az olívaolaj helyett használhatsz más, magasabb füstpontú olajat is, például napraforgóolajat vagy repceolajat.

    3

    Helyezd a kolbászokat a grillrácsra, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna színt kapnak és ropogós lesz a héjuk.

    Fontos, hogy a kolbászok ne égjenek meg, ezért figyelj rájuk sütés közben. Ha túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot vagy helyezd őket a grill kevésbé forró részére. A kolbászokat érdemes időnként megforgatni, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    A grillezés közben helyezd a grillre a rozmaringágakat és a fokhagymát is, hogy aromás illatot és ízt adjanak a kolbászoknak.

    A rozmaring és fokhagyma könnyen megéghet, ezért figyelj rájuk, és ha szükséges, vedd le őket a grillről, mielőtt megégnének. Használhatsz füstölő dobozt is a faszénre, melybe fadarabot vagy fűszernövényeket tehetsz.

    5

    Ha szeretnéd, melegíts meg néhány szelet kenyeret is a grillen, hogy enyhén ropogós legyen.

    A kenyér nagyon gyorsan megég, ezért csak rövid ideig grillezd, és figyelj rá folyamatosan. A kenyeret megkenheted fokhagymás vajjal is a grillezés előtt.

    6

    Tálald a grillkolbászt friss zöldségekkel, mustárral és grillezett kenyérrel. Kínálhatsz hozzá további szószokat vagy savanyúságot.

    A kolbászhoz jól illik a csípős mustár, a ketchup, a majonéz, a sült hagyma és a savanyú káposzta is.