Grillezett csirkecombok tĂĄlalva

Grillezett csirkecombok

A grillezett csirkecombok a nyĂĄri grillezĂ©sek egyik legnĂ©pszerƱbb fogĂĄsa. Ez a recept egyszerƱ Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, miközben az Ă­zvilĂĄgot a fƱszeres pĂĄc Ă©s a grillen sĂŒlt hĂșs jellegzetes aromĂĄja teszi felejthetetlennĂ©. A citromlĂ© frissessĂ©get, a rozmaring pedig kĂŒlönleges karaktert kölcsönöz az Ă©telnek. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs barĂĄti összejövetelekre vagy hĂ©tvĂ©gi csalĂĄdi ebĂ©dekre, ahol a grill az esemĂ©ny központi eleme.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Csirkecomb
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. Paprika por
⭕ 1 ág Rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 2 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze az olívaolajat, fokhagyma port, paprika port, rozmaringot, sót, borsot és citromlevet egy tålban, hogy elkészítsd a påcot.

    A pĂĄcba tehetĂŒnk egy kevĂ©s mustĂĄrt is, ami mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi a csirkĂ©t.

    2

    Mosd meg a csirkecombokat, töröld szårazra, majd helyezd a påcba. Forgasd meg, hogy minden oldalukat jól befedje a påc, és hagyd ållni legalåbb 30 percig.

    A legjobb, ha a csirkecombokat legalåbb 2 órån åt, vagy akår egy éjszakån åt påcoljuk, hogy az ízek jól åtjårjåk.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a grillsĂŒtƑt közepes hƑfokra, vagy kĂ©szĂ­tsd elƑ a faszenes grillt.

    A faszenes grillnél vårjuk meg, amíg a paråzs egyenletesen izzik.

    4

    Helyezd a pĂĄcolt csirkecombokat a grillre, Ă©s sĂŒsd oldalankĂ©nt 10-12 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒl.

    A csirkecombokat idƑnkĂ©nt forgassuk meg, hogy egyenletesen sĂŒljenek. A hĂșs akkor van kĂ©sz, ha a legvastagabb rĂ©szĂ©be szĂșrva a lĂ© ĂĄttetszƑ.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pihenni a csirkecombokat 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.

    A pihentetĂ©s alatt a hĂșs szaftosabb marad.