Keverd össze az olívaolajat, fokhagyma port, paprika port, rozmaringot, sót, borsot és citromlevet egy tálban, hogy elkészítsd a pácot.
A pácba tehetünk egy kevés mustárt is, ami még ízletesebbé teszi a csirkét.
Mosd meg a csirkecombokat, töröld szárazra, majd helyezd a pácba. Forgasd meg, hogy minden oldalukat jól befedje a pác, és hagyd állni legalább 30 percig.
A legjobb, ha a csirkecombokat legalább 2 órán át, vagy akár egy éjszakán át pácoljuk, hogy az ízek jól átjárják.
Melegítsd elő a grillsütőt közepes hőfokra, vagy készítsd elő a faszenes grillt.
A faszenes grillnél várjuk meg, amíg a parázs egyenletesen izzik.
Helyezd a pácolt csirkecombokat a grillre, és süsd oldalanként 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz és teljesen átsül.
A csirkecombokat időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen süljenek. A hús akkor van kész, ha a legvastagabb részébe szúrva a lé áttetsző.
Tálalás előtt hagyd pihenni a csirkecombokat 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A pihentetés alatt a hús szaftosabb marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.