Készítsd elő a hozzávalókat: tisztítsd meg a csirkemellet és a garnélát, majd vágd a csirkét falatnyi darabokra. Ha fagyasztott garnélát használsz, olvaszd ki alaposan.
A garnélát alaposan öblítsd le hideg vízzel, és távolítsd el a hátán futó vékony, sötét szálat (ez a bélcsatorna).
Aprítsd fel a fokhagymát és a friss petrezselymet. Tedd félre őket külön tálba.
A fokhagymát reszelheted is, ha nem szereted a nagyobb darabokat. A petrezselymet közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze a frissességét.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot és a paprika fűszerkeveréket. Adj hozzá 2 gerezd felaprított fokhagymát, és jól keverd el.
Használhatsz füstölt paprikát is a mélyebb ízhatás érdekében.
Tedd a csirkedarabokat és a garnélát a marinádba. Keverd össze, hogy minden darab jól bevonódjon, majd hagyd pihenni a hűtőben 30 percig. Ez alatt az idő alatt a nyársakat áztasd vízbe, hogy grillezés közben ne égjenek meg.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra) még intenzívebbé teszi az ízeket.
Húzd fel váltakozva a csirkét és a garnélát a fanyársakra. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett, így egyenletesebben fognak sülni.
Ha fémszálakat használsz, azokat nem kell beáztatni.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra. Kenj egy kevés olívaolajat a rácsra, hogy az ételek ne ragadjanak le.
A grillrács tisztítása is fontos, hogy az ételek ne ragadjanak le.
Grillezd a nyársakat 4-5 percig az egyik oldalukon, majd fordítsd meg őket, és grillezd további 4-5 percig, amíg a csirke átsül, és a garnéla rózsaszínre vált. Tipp: ne süsd túl a garnélát, mert gumiszerű lesz.
Ha van maghőmérőd, a csirke akkor van kész, ha a maghőmérséklete eléri a 74°C-ot.
Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel és kínálj hozzá citromszeleteket.
A citromlé kiemeli a tenger gyümölcseinek és a csirkének az ízét. Kínálhatsz mellé fokhagymás mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.