A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
A burgonya főzéséhez használj lisztes burgonyát, mert az jobban szétfő, és könnyebb lesz vele dolgozni.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát burgonyanyomóval törd át, ne turmixgéppel, mert a turmixgépben ragacsos lesz.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Lehet, hogy kevesebb vagy több lisztre lesz szükséged. A lényeg, hogy a tészta puha, de ne ragadjon.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A gnocchi formázásához használhatsz egy speciális gnocchi deszkát is.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
A gnocchikat ne főzd túl, mert széteshetnek.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre, és kenj meg egy grillrácsot olívaolajjal.
Ha nincs grillrácsod, használhatsz grillserpenyőt is.
A cukkinit, padlizsánt és paprikát vágd vastagabb szeletekre, majd kend meg olívaolajjal és ízesítsd sóval, borssal.
A zöldségeket előre is bepácolhatod, hogy még ízletesebbek legyenek.
Helyezd a zöldségeket a grillre, és süsd őket oldalanként kb. 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak és karamellizálódnak.
A zöldségeket ne süsd túl, mert kiszáradhatnak.
A kifőtt gnocchikat kend meg egy kevés olívaolajjal, majd helyezd a grillrácsra. Süsd őket 2-3 percig, amíg enyhe grillcsíkok jelennek meg rajtuk.
A gnocchikat ne hagyd a grillen felügyelet nélkül, mert gyorsan megéghetnek.
A grillezett gnocchikat és zöldségeket tálalás előtt keverd össze, majd szórd meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal.
A tálalásnál használhatsz egy kis balzsamecet krémet is, ami jól illik a grillezett zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.