Grillezett hamburger cheddar sajttal és baconnel

Grillezett Hamburger

A grillezett hamburger a klasszikus amerikai barbecue kultúra egyik legnépszerűbb étele. A nyílt láng felett sült húspogácsa jellegzetes füstös aromát kap, amelyet a ropogós bacon és az olvadt cheddar sajt még gazdagabbá tesz. A grillezett hamburgerek a 20. század elején váltak népszerűvé, és azóta világszerte kedvelt fogássá nőtték ki magukat. Egy jól elkészített grillezett hamburger aranybarna, szaftos és tele van intenzív ízekkel, tökéletes választás családi grillpartikhoz és baráti összejövetelekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Hamburger zsemle
400 g Marhahús (darált)
100 g Cheddar sajt
4 szelet Bacon
1 db Vöröshagyma
2 levél Jégsaláta
1 db Paradicsom
4 szelet Uborka (savanyított)
4 ek. Barbecue szósz
2 ek. Mustár
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a paradicsomot vágd vékony szeletekre, a jégsalátát mosd meg és szárítsd le.

    A vöröshagymát érdemes jéghideg vízbe áztatni pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    2

    A darált marhahúst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal, majd formázz belőle két egyenlő méretű pogácsát.

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    3

    Forrósítsd fel a grillt közepes-magas hőfokon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a hús leragadjon a grillre.

    4

    Helyezd a húspogácsákat a grillre, és süsd oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép grillcsíkokat kap és átsül.

    Ne nyomkodd a pogácsákat a grillen, mert kifolyik a szaftjuk és kiszáradnak.

    5

    Az utolsó percben helyezz egy szelet cheddar sajtot a húsra, hogy ráolvadjon.

    Ha nincs cheddar, használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például gouda-t vagy mozzarella-t.

    6

    Süsd meg a bacont a grillen, amíg ropogós nem lesz, majd helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    A bacont sütőben is megsütheted, így kevesebb zsír fröccsen.

    7

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg a belső oldalukat a grillen kb. 1 percig.

    A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy átázzanak a szószoktól.

    8

    Kend meg a zsemle alsó részét barbecue szósszal és mustárral, majd helyezd rá a jégsalátát és a grillezett húspogácsát.

    A szószok arányát ízlés szerint változtathatod.

    9

    Tedd rá a ropogós bacont, a hagyma-, paradicsom- és uborkaszeleteket.

    A bacon ropogósságát úgy érheted el a legkönnyebben, ha sütőben sütöd.

    10

    Helyezd rá a zsemle tetejét, és azonnal tálald, hogy az ízek tökéletesek maradjanak.

    Azonnali tálalás azért fontos, hogy a zsemle ne ázzon el a szószoktól és a zöldségektől.