Grillezett padlizsán wrap friss zöldségekkel és hummusszal

Grillezett padlizsán wrap

A grillezett padlizsán wrap egy egyszerű és egészséges fogás, amely tökéletesen ötvözi a mediterrán ízeket a friss zöldségekkel és a krémes hummusszal. A grillezett padlizsán kellemes füstös ízt ad az ételnek, míg a hummusz gazdag és tápláló alapot biztosít. Ez a recept ideális egy gyors ebédhez vagy vacsorához, és tökéletes választás lehet akár útközben is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 db Tortilla lap
100 g Friss salátalevelek
2 db Paradicsom
1 db Uborka
150 g Hummusz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Paprikapehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt szeleteld vékony karikákra. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal és paprikapehellyel, majd hagyd állni 5 percig.

    A vékony szeletek hamarabb megsülnek és könnyebben tekerhetők a wrap-be. A só segít a padlizsánnak kiengedni a felesleges vizet, így ízletesebb lesz.

    2

    Melegíts fel egy grillserpenyőt, és süsd a padlizsán szeleteket 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és puha lesz.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a padlizsán nem fog egyenletesen sülni. Ha nincs grillserpenyőd, használhatsz hagyományos serpenyőt is.

    3

    Mosd meg a salátaleveleket, a paradicsomot és az uborkát, majd szeleteld fel a paradicsomot és az uborkát vékony szeletekre.

    A salátát alaposan mosd meg, és töröld szárazra, hogy ne áztassa el a wrap-et. A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy könnyen lehessen tekerni.

    4

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és eltörnek. Csak annyira melegítsd, hogy hajlíthatóak legyenek.

    5

    Kend meg a tortilla lapok közepét hummusszal, helyezz rá salátaleveleket, paradicsomot, uborkát és grillezett padlizsánt.

    Ne töltsd túl a tortilla lapokat, mert nehéz lesz őket feltekerni. A hummusz helyett használhatsz más krémet is, például avokádókrémet vagy joghurtos öntetet.

    6

    Tekerj belőle szoros wrapeket, és azonnal tálald. Vágd félbe, ha szeretnéd mutatósan tálalni.

    A wrap-et szorosan tekerd fel, hogy ne essen szét. Ha félbevágod, könnyebb lesz megenni.