Mosd meg a padlizsánokat, és vágd fel kb. 1 cm vastag szeletekre. Enyhén sózd meg, majd tedd félre 15 percre, hogy kiengedje a keserű levét. Ez segít elkerülni a túlzott nedvességet és a keserű ízt.
A sózás után a padlizsán szeleteket tedd egy szűrőbe, és helyezz rá egy tányért nehezékkel, így hatékonyabban távolíthatod el a nedvességet.
Miközben a padlizsán áll, aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A petrezselymet is finomra vágva készítsd elő.
A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például kaprot vagy koriandert.
A padlizsánszeleteket papírtörlővel itasd le, majd egy serpenyőben, kevés olívaolajon süsd őket közepes lángon, míg enyhén megpirulnak mindkét oldalon. Tipp: Ne zsúfold túl a serpenyőt, inkább több adagban süsd!
A padlizsánt magas hőfokon süsd, hogy ne szívja meg magát olajjal.
Egy másik serpenyőben párold meg az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, míg illatos nem lesz.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.
Keverd össze a sült padlizsánt a hagymás-fokhagymás alappal, add hozzá a finomra vágott petrezselymet, sózd, borsozd. Ha kissé kihűlt, keverj hozzá egy felvert tojást, hogy jobban összeálljon a töltelék.
A töltelékbe adhatsz egy kevés reszelt sajtot is, például parmezánt vagy füstölt sajtot.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Közben egy réteslapot teríts ki, kend meg olívaolajjal, majd helyezz rá egy újabb lapot. A tölteléket hosszában helyezd a tészta egyik szélére, majd tekerd fel szorosan. Spirál alakban is formázhatod.
A réteslapokat tartsd nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjanak ki.
Tedd a bureket sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg a tetejét tojással a szép aranybarna szín eléréséért. Sütési tipp: Ha ropogósabbra szeretnéd, kevés vízzel permetezd meg a tetejét a sütés előtt.
A tojásba keverhetsz egy kevés tejet vagy tejszínt, hogy még szebb színe legyen a bureknek.
Süsd 30–35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül. Tálald melegen joghurtszósszal vagy salátával.
A joghurtszószba keverhetsz egy kevés fokhagymát és aprított uborkát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.