Mosd meg és tisztítsd meg a spárgát, majd vágd le a fás végeket.
A spárga fás végeit könnyen letörheted, ha meghajlítod a szárat. Ahol magától eltörik, ott van a megfelelő pont.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű.
Forgasd meg a spárgát a fűszeres olajkeverékben, hogy minden szál egyenletesen bevonódjon.
Használhatsz egy ecsetet is az olajkeverék felvitelére.
Egy grillserpenyőt forrósíts fel közepes-magas lángon, majd helyezd rá a spárgát. Süsd oldalanként 2-3 percig, amíg enyhén megpirul, de még roppanós marad.
Ne süsd túl a spárgát, mert elveszti a roppanósságát. Akkor van kész, ha enyhén megpuhult, de még tartja a formáját.
Tálaláskor szórd meg frissen pirított mandulával, ha használod, és egy extra facsarás citromlével az intenzívebb ízért.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.