A tofut szeletekre vágd, kend meg olívaolajjal, sóval és borssal, majd grillezd aranybarnára. Tedd félre.
A tofu szeleteket előzőleg papírtörlővel itasd le, hogy jobban piruljanak.
A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, és forró serpenyőben süsd meg, amíg enyhén megpuhul.
A céklát vékonyra szeletelve hamarabb megsül. Ha nincs időd, használhatsz előre főtt céklát is.
A sárgarépát vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát szeleteld fel, és pirítsd meg szezámolajon egy wokban.
A szezámolaj jellegzetes ízt ad a wok ételnek, de helyettesítheted más növényi olajjal is.
Add hozzá a pirított céklát, a fokhagymát és a szójaszószt a wokhoz, majd keverd össze alaposan.
A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Használhatsz alacsony nátriumtartalmú szójaszószt is.
Helyezd vissza a grillezett tofut a wokba, és keverd össze az összetevőket, hogy az ízek összeérjenek.
Óvatosan keverd össze a tofut a zöldségekkel, hogy ne törjön össze.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés aprított mogyorót vagy kesudiót is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.