Grillezett tofu wok céklával

Grillezett tofu wok céklával

A grillezett tofu wok céklával egy különleges, tápláló fogás, amely a grillezett tofu gazdag ízét ötvözi a cékla természetes édességével és a zöldségek frissességével. A szezámolaj és a szójaszósz harmonikus ízvilágot kölcsönöz az ételnek, míg a pirított szezámmag és a friss koriander extra textúrát és aromát ad. Ez a fogás tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
200 g Cékla
150 g Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Szójaszósz
20 ml Olívaolaj
10 ml Szezámolaj
10 g Friss koriander
15 g Pirított szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut szeletekre vágd, kend meg olívaolajjal, sóval és borssal, majd grillezd aranybarnára. Tedd félre.

    A tofu szeleteket előzőleg papírtörlővel itasd le, hogy jobban piruljanak.

    2

    A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, és forró serpenyőben süsd meg, amíg enyhén megpuhul.

    A céklát vékonyra szeletelve hamarabb megsül. Ha nincs időd, használhatsz előre főtt céklát is.

    3

    A sárgarépát vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát szeleteld fel, és pirítsd meg szezámolajon egy wokban.

    A szezámolaj jellegzetes ízt ad a wok ételnek, de helyettesítheted más növényi olajjal is.

    4

    Add hozzá a pirított céklát, a fokhagymát és a szójaszószt a wokhoz, majd keverd össze alaposan.

    A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Használhatsz alacsony nátriumtartalmú szójaszószt is.

    5

    Helyezd vissza a grillezett tofut a wokba, és keverd össze az összetevőket, hogy az ízek összeérjenek.

    Óvatosan keverd össze a tofut a zöldségekkel, hogy ne törjön össze.

    6

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés aprított mogyorót vagy kesudiót is.