A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára szezámolajon egy wokban. Tedd félre.
A tofu pirításához használj magas hőfokot, hogy gyorsan aranybarna legyen és ne szívja meg magát olajjal.
A sárgarépát, paprikát és vöröshagymát vágd vékony csíkokra, majd pirítsd meg ugyanabban a wokban 5-7 perc alatt.
A zöldségeket folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen puhuljanak és ne égjenek oda.
Adj hozzá aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert könnyen megég és keserű lesz.
Keverd bele a tahinipasztát és a szójaszószt, majd forgasd össze az egészet, hogy minden összetevő bevonódjon a szószba.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy zöldséglevest.
Tedd vissza a pirított tofut a wokba, és alaposan keverd össze az összetevőket, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd túl sokáig a wokban a tofut a szósszal, mert megpuhulhat és elveszítheti a ropogós állagát.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriandert közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy ne veszítsen az aromájából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.