Grillezett tofu wok tahinivel

Grillezett tofu wok tahinivel

A grillezett tofu wok tahinivel egy gazdag és ízletes fogás, amely a tahini krémességét ötvözi a tofu pirított textúrájával és a friss zöldségek ropogósságával. A szójaszósz és a szezámolaj harmonikus ízvilágot biztosít, míg a pirított szezámmag és a friss koriander frissességet és extra ízt ad az ételnek. Ez a fogás ideális választás egy gyors, mégis tápláló vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
150 g Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 g Paprika
30 g Tahinipaszta
20 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
15 g Pirított szezámmag
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára szezámolajon egy wokban. Tedd félre.

    A tofu pirításához használj magas hőfokot, hogy gyorsan aranybarna legyen és ne szívja meg magát olajjal.

    2

    A sárgarépát, paprikát és vöröshagymát vágd vékony csíkokra, majd pirítsd meg ugyanabban a wokban 5-7 perc alatt.

    A zöldségeket folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen puhuljanak és ne égjenek oda.

    3

    Adj hozzá aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Keverd bele a tahinipasztát és a szójaszószt, majd forgasd össze az egészet, hogy minden összetevő bevonódjon a szószba.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy zöldséglevest.

    5

    Tedd vissza a pirított tofut a wokba, és alaposan keverd össze az összetevőket, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd túl sokáig a wokban a tofut a szósszal, mert megpuhulhat és elveszítheti a ropogós állagát.

    6

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriandert közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy ne veszítsen az aromájából.