Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A tészta készítéséhez használj jó minőségű lisztet. A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hely a meleg, huzatmentes hely. A sütőt is előmelegítheted alacsony hőfokon, majd kikapcsolhatod és betolhatod a tésztát.
Amíg a tészta kel, készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a padlizsánt, a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a gombát és az újhagymát.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy grillserpenyőben vagy grillrácson süsd meg a zöldségeket közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé megpirulnak és puhábbak lesznek.
A zöldségeket ne süsd túl, mert kiszáradhatnak. Fontos, hogy kissé roppanósak maradjanak.
Keverd össze a ricottát a reszelt mozzarellával, a friss bazsalikommal és az oregánóval, majd add hozzá a grillezett zöldségeket.
A ricottát lecsepegtetheted, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.
A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
A tészta egyik felére kanalazz a grillezett zöldséges-sajtos keverékből, majd hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket villával is lenyomkodhatod, hogy jobban zárjanak.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet vagy olívaolajat is.
Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a calzone teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.
A calzone-t pizzavágóval vagy éles késsel szeleteld fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.