Grillezett zöldséges calzone aranybarnára sütve

Grillezett Zöldséges Calzone

A grillezett zöldséges calzone egy könnyed, de ízletes alternatívája a klasszikus olasz töltött pizzának. A grillezett padlizsán, cukkini, paprika és gomba természetes édessége és füstös íze tökéletesen harmonizál a ricotta és mozzarella krémes állagával. Ez a calzone kiváló választás egy könnyű, de laktató vacsorához vagy egy egészséges ebédhez, amely tele van friss, szezonális zöldségekkel.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
100 g Padlizsán
100 g Cukkini
100 g Kaliforniai paprika
100 g Gomba
50 g Újhagyma
200 g Mozzarella sajt
100 g Ricotta sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A tészta készítéséhez használj jó minőségű lisztet. A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hely a meleg, huzatmentes hely. A sütőt is előmelegítheted alacsony hőfokon, majd kikapcsolhatod és betolhatod a tésztát.

    3

    Amíg a tészta kel, készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a padlizsánt, a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a gombát és az újhagymát.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy grillserpenyőben vagy grillrácson süsd meg a zöldségeket közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé megpirulnak és puhábbak lesznek.

    A zöldségeket ne süsd túl, mert kiszáradhatnak. Fontos, hogy kissé roppanósak maradjanak.

    5

    Keverd össze a ricottát a reszelt mozzarellával, a friss bazsalikommal és az oregánóval, majd add hozzá a grillezett zöldségeket.

    A ricottát lecsepegtetheted, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    6

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    7

    A tészta egyik felére kanalazz a grillezett zöldséges-sajtos keverékből, majd hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket villával is lenyomkodhatod, hogy jobban zárjanak.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet vagy olívaolajat is.

    9

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a calzone teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    10

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    A calzone-t pizzavágóval vagy éles késsel szeleteld fel.