Grog pohárban tálalva

Grog

A grog eredetileg a brit tengerészek melegítő itala volt, amelyet a hideg tengeri éjszakákon fogyasztottak. Az egyszerű alapanyagok – rum, forró víz, cukor és citrom – kombinációja gyorsan népszerűvé tette az italt, amely azóta a téli hónapok egyik kedvelt melegítő itala lett. Tipp: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kevés szegfűszeget vagy egy fahéjrudat főzés közben.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
200 ml Forró víz
50 ml Rum
2 ek. Barna cukor
15 ml Citromlé
1 db Citromszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forraljunk fel 200 ml vizet, és öntsük egy hőálló pohárba vagy bögrébe.

    A víz forralásához használhatsz vízforralót is, így gyorsabb.

    2

    Adjuk hozzá a barna cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik.

    A barna cukor helyett használhatsz fehér cukrot is, de a barna cukor mélyebb, karamellesebb ízt ad az italnak.

    3

    Öntsük hozzá a rumot és a frissen facsart citromlevet, majd keverjük alaposan össze.

    A rum mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A frissen facsart citromlé sokkal finomabb, mint a bolti citromlé.

    4

    Helyezzünk egy citromszeletet a pohárba díszítésként, majd tálaljuk az italt forrón.

    A citromszeletet vágd vékonyra, hogy könnyen beleférjen a pohárba, és jobban kiadja az ízét.

    5

    Ízlés szerint állítsuk be az ízeket további cukor vagy citromlé hozzáadásával.

    Kóstold meg az italt, és ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot, ha túl édes, adj hozzá több citromlevet.