Guavás cider tálalva pohárban

Guavás cider

A guavás cider egzotikus ízével és frissességével új dimenziót hoz a klasszikus alma ciderbe. A guava természetes édessége és a cider melegítő fűszerei tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az ital különleges eseményekre, baráti összejövetelekre vagy egy meghitt estére is tökéletes választás. Az egyszerű elkészítési mód mellett a guava különleges aromája mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss guava
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a guavát, vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld kisebb darabokra. Tipp: Használj éles kést a könnyebb darabolásért, és távolítsd el a magokat óvatosan.

    A guava magjai kemények, ezért érdemes eltávolítani őket a kellemesebb fogyasztás érdekében.

    2

    Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.

    3

    Add hozzá a guavadarabokat a láboshoz, és közepes lángon lassan melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a guava friss íze és aromája megmaradjon.

    A forralás elkerülése segít megőrizni a guava frissességét és a kellemes aromáját.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely frissességet és enyhe savanykás ízt kölcsönöz az italnak.

    A citromlé segít kiemelni a guava édes ízét és egyensúlyt teremt az italban.

    5

    Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állásidő alatt a fűszerek és a gyümölcs ízei jobban összeérnek, így finomabb italt kapsz.

    6

    Tálalás előtt szűrd le az italt, és a guavadarabokat dekorációként elhelyezheted a poharakban. Díszítsd friss mentával.

    A leszűrt cider tisztább lesz, a guavadarabokkal való díszítés pedig különlegessé teszi a tálalást. A menta frissítő aromát ad.