A khoya-t tedd egy tálba, és morzsold össze, hogy könnyebben formálható legyen.
A khoya lágy állaga segít abban, hogy a Gulab Jamun puha legyen, ha jól átdolgozod.
Add hozzá a búzalisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, hogy formálható tésztát kapj.
A tésztát nem szabad túl keményre gyúrni, hanem elég lágy legyen ahhoz, hogy golyókat formálj belőle.
Formálj kis golyókat a tésztából, ügyelve arra, hogy ne legyenek repedések a felületen.
A golyókat sima felületűvé formázd, hogy egyenletesen süljenek.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat közepes lángon, és óvatosan süsd meg a golyókat, amíg aranybarnára nem sülnek.
A golyókat lassan süsd, hogy belül is átsüljenek, ne legyenek nyersek.
Közben készítsd el a szirupot: egy lábasban forralj vizet, cukrot, fahéjat, citromlevet és vaníliát, hogy szirupot kapj.
A szirupnak forrón kell lenni, amikor a sült golyókat belemeríted.
Miután a golyók megsültek, tedd őket a forró szirupba, és hagyd őket ázni 15-20 percig.
Minél tovább pihennek a szirupban, annál édesebbek és lágyabbak lesznek.
Tálald a Gulab Jamunt frissen, akár langyosan, akár szobahőmérsékleten.
Ez az édesség a legfinomabb, ha frissen tálalják, a szirupba ázott golyók édes ízét és aromáját adva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.