Gulab Jamun khoya-val, egy édes indiai desszert

Gulab Jamun khoya-val

A Gulab Jamun Indiában egy híres édesség, amely különböző formákban készülhet. A khoya használatával a golyók gazdagabbak, puhábbak, és a fahéjas szirup segít kiemelni az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Khoya (reduced milk)
2 ek. Búzaliszt
200 g Cukor
50 ml Tej
1 rúd Fahéj
400 ml Víz
1 ek. Citromlé
1 tk. Vanília kivonat
500 ml Olaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A khoya-t tedd egy tálba, és morzsold össze, hogy könnyebben formálható legyen.

    A khoya lágy állaga segít abban, hogy a Gulab Jamun puha legyen, ha jól átdolgozod.

    2

    Add hozzá a búzalisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, hogy formálható tésztát kapj.

    A tésztát nem szabad túl keményre gyúrni, hanem elég lágy legyen ahhoz, hogy golyókat formálj belőle.

    3

    Formálj kis golyókat a tésztából, ügyelve arra, hogy ne legyenek repedések a felületen.

    A golyókat sima felületűvé formázd, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    Egy serpenyőben forrósíts fel olajat közepes lángon, és óvatosan süsd meg a golyókat, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A golyókat lassan süsd, hogy belül is átsüljenek, ne legyenek nyersek.

    5

    Közben készítsd el a szirupot: egy lábasban forralj vizet, cukrot, fahéjat, citromlevet és vaníliát, hogy szirupot kapj.

    A szirupnak forrón kell lenni, amikor a sült golyókat belemeríted.

    6

    Miután a golyók megsültek, tedd őket a forró szirupba, és hagyd őket ázni 15-20 percig.

    Minél tovább pihennek a szirupban, annál édesebbek és lágyabbak lesznek.

    7

    Tálald a Gulab Jamunt frissen, akár langyosan, akár szobahőmérsékleten.

    Ez az édesség a legfinomabb, ha frissen tálalják, a szirupba ázott golyók édes ízét és aromáját adva.