Gulab Jamun mandulával, rózsavizes szirupban tálalva.

Gulab Jamun mandulával

A Gulab Jamun mandulával a hagyományos gulab jamun egy különleges változata, amely a mandulával ad extra ízt és textúrát. A finom tejporos golyók a rózsavizes szirupban való áztatás során gazdag, szaftos állagot kapnak. A mandula hozzáadása friss és ropogós textúrát biztosít. Ez a változat különleges és elegáns édesség ünnepi alkalmakkor. Technikai tipp: a mandulát a legjobb frissen pörkölve hozzáadni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Tejpor
100 g Liszt
1 ek. Sütőpor
200 ml Tej
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
300 g Cukor
250 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
500 ml Olaj
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejpor, liszt és sütőport egy tálban keverd össze alaposan. Add hozzá a tejet és a ghee-t, majd dolgozd össze a masszát, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis extra lisztet. Ha túl száraz, egy kevés tejet is hozzáadhatsz.

    2

    A tésztából formálj kis golyókat, próbálj egyenletes méretűeket készíteni. Ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben megnőnek.

    Ha nehezen formálható, nedves kézzel dolgozz, hogy a tészta ne ragadjon a kezedhez.

    3

    A golyókat óvatosan tedd az előmelegített olajba, és közepes lángon süsd őket, amíg szépen aranybarnára nem sülnek.

    A legjobb, ha fokozatosan emelkednek fel az olajban, így biztos lehetsz benne, hogy átsültek.

    4

    Közben készíts szirupot: a cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd, amíg a cukor fel nem oldódik. Adj hozzá rózsavizet, és hagyd, hogy a szirup kihűljön.

    Ne forrald fel a szirupot! Csak melegíteni kell, hogy a cukor feloldódjon.

    5

    A megsült gulab jamun golyókat tedd a szirupba, és hagyd ázni 10-15 percig, hogy jól magukba szívják a szirupot.

    Ne hagyd a golyókat túl sokáig a szirupban, mert akkor túl puha lesz.

    6

    A mandulát apróra vágva, szórd a kész gulab jamunra, miután kiszedted őket a vízből és hagytad kihűlni.

    A mandulát frissen pörkölve is hozzáadhatod, hogy intenzívebb ízt kapjon.