Guláš pancake gulyásos töltelékkel és tejföllel tálalva

Guláš pancake

A Guláš pancake egy magyar ihletésű sós palacsinta, amely a híres gulyás ízeit ötvözi a könnyed, palacsintaszerű tésztával. A magyar konyha egyik legismertebb étele a gulyás, amely gazdag fűszerezésével és szaftos marhahúsával világszerte népszerű. Ebben a változatban a gulyásos ragu egy palacsinta tölteléke lesz, amelyet tejföllel és friss petrezselyemmel tálalva igazán különleges fogásként élvezhetünk. Tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, amely a magyar konyha hagyományait idézi meg egy új formában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
0.5 tk.
20 ml Olaj (sütéshez)
300 g Marhahús (apróra vágva)
1 db Vöröshagyma (aprítva)
2 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 ek. Piros paprika (őrölt)
2 ek. Paradicsompüré
300 ml Erőleves vagy víz
1 tk. Só (ízesítéshez)
0.5 tk. Bors (ízlés szerint)
0.5 tk. Köménymag (őrölt)
100 g Tejföl (tálaláshoz)
10 g Petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet, majd keverd csomómentesre a palacsintatésztát.

    A tésztát pihentesd legalább 15 percig, hogy a liszt megduzzadjon, így a palacsinták rugalmasabbak lesznek.

    2

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, kenj bele egy kevés olajat, majd süsd ki a palacsintákat vékony rétegben.

    A palacsintákat ne süsd túl, mert később még melegíteni fogod őket a töltelékkel.

    3

    Egy másik edényben hevíts olajat, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg és keserű ízt adjanak a gulyásnak.

    4

    Add hozzá az apróra vágott marhahúst, és pirítsd meg minden oldalán, amíg barnára nem sül.

    A húst kisebb adagokban pirítsd, hogy ne hűljön le a serpenyő és a hús szépen megbarnuljon.

    5

    Szórd meg piros paprikával, köménymaggal, sóval és borssal, majd keverd hozzá a paradicsompürét.

    A piros paprikát ne égesd meg, mert keserű lesz. Vedd le a serpenyőt a tűzről, mielőtt hozzáadod.

    6

    Önts hozzá az erőlevest vagy vizet, és főzd alacsony lángon kb. 45 percig, amíg a hús megpuhul és a szaft besűrűsödik.

    Ha nincs erőlevesed, használhatsz húsleveskockát is. A lé mennyiségét úgy állítsd be, hogy a végén sűrű szaft maradjon.

    7

    Ha elkészült, kanalazd a gulyásos tölteléket a palacsinták közepére, majd hajtsd félbe vagy tekerd fel.

    A palacsintákat megtöltés után serpenyőben vagy sütőben is átmelegítheted.

    8

    Tálald tejföllel meglocsolva és friss petrezselyemmel megszórva.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ha könnyedebb verziót szeretnél.