A csirkehúst főzd meg sós vízben, majd szedd szálaira, miután kihűlt.
A csirkehúst gyorsan le tudod szedni, ha először hagyod kihűlni, így könnyebben szétválasztható a hús és a csont.
A hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és sárgarépát vágd apróra.
A zöld paprikát apróra vágva könnyen kisülnek az aromák, így gyorsabban átveszi az ízt a leves.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és adj hozzá a hagymát, fokhagymát, zöld paprikát, sárgarépát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Az alapot lassan pirítsd, hogy az ízek teljesen kioldódjanak, és a leves gazdagabbá váljon.
A kukoricalisztet keverd bele, majd öntsd fel a főzővízzel és add hozzá a pirospaprikát.
A kukoricaliszt segít besűríteni a levest, hogy gazdag, krémes textúrát kapjon.
Add hozzá a zöldbabot és a főtt csirkehúst, és hagyd főzni még 10-15 percig.
A zöldbabot és a csirkét add hozzá a végén, hogy ne főjenek túl, és megőrizzék frissességüket.
A tojást külön főzd meg, majd vágd kis darabokra, és tálald a leveshez.
A tojás kemény főzése után könnyen felvágható, így frissességet ad a levesnek.
Tálald forrón a gumbo-t, és díszítsd friss borssal.
A friss bors egy csipetnyi frissességet ad a levesnek, és kiemeli az egyes ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.