Gumbo fokhagymával, gazdag csirkehússal és zöldségekkel tálalva

Gumbo fokhagymával

A gumbo egy klasszikus amerikai étel, amely különösen népszerű a déli államokban, és számos változata létezik. A fokhagymás gumbo friss és ínycsiklandó leves, melyet csirkehússal, zöldségekkel és egyedi fűszerekkel készítenek. A pirospaprika és a fokhagyma egyedi karaktert ad a levesnek, és kellemesen gazdag ízvilágot biztosít. Ez az étel remek választás hideg napokon, mivel tápláló és melegítő hatású.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirke (comb)
5 gerezd Kollár (fokhagyma)
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
150 g Zöldbab
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Kukoricaliszt
1 tk. Tengeri só
1 csipet Friss bors
1 tk. Pirospaprika
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, majd szedd szálaira, miután kihűlt.

    A csirkehúst gyorsan le tudod szedni, ha először hagyod kihűlni, így könnyebben szétválasztható a hús és a csont.

    2

    A hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és sárgarépát vágd apróra.

    A zöld paprikát apróra vágva könnyen kisülnek az aromák, így gyorsabban átveszi az ízt a leves.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és adj hozzá a hagymát, fokhagymát, zöld paprikát, sárgarépát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Az alapot lassan pirítsd, hogy az ízek teljesen kioldódjanak, és a leves gazdagabbá váljon.

    4

    A kukoricalisztet keverd bele, majd öntsd fel a főzővízzel és add hozzá a pirospaprikát.

    A kukoricaliszt segít besűríteni a levest, hogy gazdag, krémes textúrát kapjon.

    5

    Add hozzá a zöldbabot és a főtt csirkehúst, és hagyd főzni még 10-15 percig.

    A zöldbabot és a csirkét add hozzá a végén, hogy ne főjenek túl, és megőrizzék frissességüket.

    6

    A tojást külön főzd meg, majd vágd kis darabokra, és tálald a leveshez.

    A tojás kemény főzése után könnyen felvágható, így frissességet ad a levesnek.

    7

    Tálald forrón a gumbo-t, és díszítsd friss borssal.

    A friss bors egy csipetnyi frissességet ad a levesnek, és kiemeli az egyes ízeket.