Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt átszitálása segít levegősebbé tenni a tésztát.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Se ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt, se ne legyen túl hideg, mert akkor nem aktiválódik. A legjobb a kézmeleg víz.
A friss gyömbért reszeld le apróra, hogy kellemesen beleolvadjon a töltelék ízvilágába.
A gyömbért nagyon finomra reszeld, különben túl erőteljes lehet az íze.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le nyújtás közben.
Az egyik tészta felére kend rá a paradicsomszószt, majd szórd rá a reszelt cheddar és mozzarella sajtot.
Ne kenj túl sok szószt a tésztára, mert elázhat.
Szórd rá a frissen reszelt gyömbért, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.
A gyömbért közvetlenül a felhasználás előtt reszeld le, hogy a legintenzívebb ízt kapd. A fűszereket ízlés szerint variálhatod.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segíthetsz, hogy biztosan zárjanak.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a calzonénak. A lyukak megakadályozzák, hogy sütés közben felrobbanjon.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
Figyeld a calzonét sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.