Gyömbéres Congee tálalva friss korianderrel és zöldhagymával

Gyömbéres Congee

A congee egy tradicionális kínai étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak, mivel könnyen emészthető és tápláló. A gyömbér frissítő íze és a rizs krémessége tökéletes egy hűvös reggelen, és segít felkészíteni a testet a napra. A congee elkészítése egyszerű, és könnyen variálható az alapanyagokkal, attól függően, hogy mit szeretünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
2 cm Friss gyömbér
1 l Csirkehúsleves
1 csipet
1 csipet Friss bors
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsük le, majd egy nagy lábasba tegyük és adjunk hozzá a csirkehúslevest.

    Az öblítés segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és ragadósságot a rizsről, így a congee krémesebb lesz.

    2

    A gyömbért hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük le, és adjuk hozzá a rizshez és a leveshez.

    A friss gyömbér gazdag ízt ad a congeenek, és segít az emésztésben is.

    3

    Keverjük jól össze, majd forraljuk fel. Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a leves besűrűsödik.

    A congee akkor lesz tökéletes, ha a rizs teljesen szétfő, és a sűrű, krémes állagú leves keletkezik.

    4

    Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá sót és friss borsot ízlés szerint.

    Ne hagyjuk ki a borsot, mivel a gyömbérrel és a leves alapjával együtt nagyon jól passzol.

    5

    Tálalás előtt szeleteljük fel a zöldhagymát és a koriandert, és szórjuk a congee tetejére.

    A zöldhagyma és koriander frissességet ad a tálaláshoz, így tökéletes kiegészítője a meleg, krémes congeenek.

    6

    A szezámmagot is szórjuk a tetejére, hogy extra ropogósságot adjunk a fogáshoz.