A rizst alaposan öblítsük le, majd egy nagy lábasba tegyük és adjunk hozzá a csirkehúslevest.
Az öblítés segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és ragadósságot a rizsről, így a congee krémesebb lesz.
A gyömbért hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük le, és adjuk hozzá a rizshez és a leveshez.
A friss gyömbér gazdag ízt ad a congeenek, és segít az emésztésben is.
Keverjük jól össze, majd forraljuk fel. Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a leves besűrűsödik.
A congee akkor lesz tökéletes, ha a rizs teljesen szétfő, és a sűrű, krémes állagú leves keletkezik.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá sót és friss borsot ízlés szerint.
Ne hagyjuk ki a borsot, mivel a gyömbérrel és a leves alapjával együtt nagyon jól passzol.
Tálalás előtt szeleteljük fel a zöldhagymát és a koriandert, és szórjuk a congee tetejére.
A zöldhagyma és koriander frissességet ad a tálaláshoz, így tökéletes kiegészítője a meleg, krémes congeenek.
A szezámmagot is szórjuk a tetejére, hogy extra ropogósságot adjunk a fogáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.