Forró gyömbéres fűszeres tea bögrében citrommal és fahéjjal

Gyömbéres fűszeres tea

A gyömbéres tea hosszú évszázadok óta ismert immunerősítő és melegítő ital, amelyet számos kultúrában alkalmaznak megfázás és gyulladáscsökkentés céljából. A fahéj, a szegfűszeg és a szerecsendió hozzáadása tovább fokozza a fűszeres aromát, és még kellemesebbé teszi az élményt. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy csésze forró gyömbéres fűszeres tea, amely belülről melegít, miközben a méz természetes édessége és a citrom frissessége harmonizálja az ízeket. A tökéletes gyömbéres tea titka a hosszú áztatás és a megfelelő fűszermennyiség. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kevés kardamommal vagy egy csipet cayenne borssal. Ez az ital ideális választás a téli hónapokban, egy hosszú nap lezárásaként vagy egy természetes immunerősítő kúra részeként.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Víz
10 g Friss gyömbér (reszelt)
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
20 ml Frissen facsart citromlé
30 ml Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban közepes lángon.

    A víz felforralásához használj szűrt vizet a legjobb íz érdekében.

    2

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.

    A gyömbér mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, mennyire szereted intenzíven. Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport, de a friss íze sokkal jobb.

    3

    Hagyd gyöngyözve forrni 5-10 percig, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak a vízben.

    Minél tovább forralod, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg többször, és állítsd be a forralási időt az ízlésed szerint.

    4

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a frissen facsart citromlevet és a mézet.

    A citromlevet és a mézet csak a forralás után add hozzá, mert a citromlé elveszti a C-vitamin tartalmát a forralás során, a méz pedig keserűvé válhat.

    5

    Szűrd le a teát egy bögrébe, hogy eltávolítsd a fűszerdarabokat.

    A szűréshez használhatsz teafiltert vagy egy finom szűrőt.

    6

    Tálald forrón, és élvezd a fűszeres, melegítő hatását!

    Díszítheted egy szelet citrommal vagy egy fahéjrúddal.