Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban közepes lángon.
A víz felforralásához használj szűrt vizet a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
A gyömbér mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, mennyire szereted intenzíven. Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport, de a friss íze sokkal jobb.
Hagyd gyöngyözve forrni 5-10 percig, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak a vízben.
Minél tovább forralod, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg többször, és állítsd be a forralási időt az ízlésed szerint.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a frissen facsart citromlevet és a mézet.
A citromlevet és a mézet csak a forralás után add hozzá, mert a citromlé elveszti a C-vitamin tartalmát a forralás során, a méz pedig keserűvé válhat.
Szűrd le a teát egy bögrébe, hogy eltávolítsd a fűszerdarabokat.
A szűréshez használhatsz teafiltert vagy egy finom szűrőt.
Tálald forrón, és élvezd a fűszeres, melegítő hatását!
Díszítheted egy szelet citrommal vagy egy fahéjrúddal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.