A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.
A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.
A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.
Minél finomabbra vágod a fokhagymát és a gyömbért, annál intenzívebb lesz az ízük a pácban.
Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.
A pácot egy kis extra gyömbérrel is gazdagíthatod, ha szeretnéd, hogy még intenzívebb legyen.
A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.
A hosszabb marinálás segít abban, hogy a csirke jobban átvegye a fűszerek ízét.
A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.
A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.
A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.
Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.