Gyömbéres satay, grillezett csirke nyársak gyömbéres pácban

Gyömbéres Satay

A gyömbéres satay egy különleges étel, amely a csirke és a gyömbér friss, aromás ízét ötvözi. A pácban található kókusztej és curry por gazdagítja a csirke ízét, míg a gyömbér fűszeressége egyedülálló karaktert ad. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás grillezéshez vagy egy gyors vacsorához. Ha szeretnéd, a pácba egy kis chili is kerülhet, hogy még pikánsabbá tedd a csirkét. Ez a recept ideális választás azok számára, akik egy ízletes, de könnyen elkészíthető ételt keresnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Kókusztej
3 db Fokhagyma
3 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    Minél finomabbra vágod a fokhagymát és a gyömbért, annál intenzívebb lesz az ízük a pácban.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A pácot egy kis extra gyömbérrel is gazdagíthatod, ha szeretnéd, hogy még intenzívebb legyen.

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A hosszabb marinálás segít abban, hogy a csirke jobban átvegye a fűszerek ízét.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!