A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra. A káposztát apróra vágd, és egy kicsit sózd meg, hogy kiengedje a levét, majd pihentesd pár percig.
A gyömbér íze erőteljes, ezért ha nem szereted túl erősen, kevesebbet is használhatsz belőle.
A húskrémhez add hozzá az aprított gyömbért, a káposztát, szójaszószt, szezámmagolajat, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen a töltelék.
A gyömbér és a szójaszósz együtt adja meg az étel karakterét, érdemes jól összekeverni, hogy az ízek összeérjenek.
Minden gyoza tészta közepére egy kis adag tölteléket helyezz, majd hajtsd félbe, és az élek mentén nyomd össze a tésztát, hogy biztosan lezáruljon.
Ha nem tapad a tészta, nedvesítsd meg egy kicsit a széleket vízzel.
Egy serpenyőben hevíts szezámmagolajat, és óvatosan tedd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon 2-3 percig, míg a tészta alja aranybarnára sül.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy mindegyik gyoza szépen megpirulhasson.
Miután megpirultak, önts egy kis vizet a serpenyőbe (kb. fél decit), majd fedő alatt párold további 5-6 percig, hogy a tészta átvegye a gőzt és megpuhuljon.
A víz gyorsan elpárolgik, így ne használj túl sok vizet, különben a gyoza elveszíti a ropogós alját.
A kész gyozákat tálald azonnal, szójaszósszal vagy egy kis szezámmaggal megszórva.
Próbálj ki különböző szószokat, például csiliolajat, hogy pikánsabb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.