Gyömbéres gyoza ropogós aljú, finom töltelékkel, gyömbéres szósszal tálalva.

Gyoza gyömbérrel

A gyoza egy hagyományos kínai étel, amely a japán konyhában is elterjedt. Az étel a töltött tészták között kiemelkedő helyet foglal el, és különböző változataival számos ínycsiklandó fogást kínál. A gyömbéres változat friss ízvilágot ad a hagyományos gyozának, ami tökéletesen passzol a szójaszósz és szezámmagolaj gazdag ízéhez. A gyömbér frissítő, enyhén pikáns ízétől különlegesebbé válik az étel. Az elkészítése gyors, és tökéletes választás vacsorára vagy bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
2 cm Friss gyömbér
100 g Káposzta
200 g Húskrém
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra. A káposztát apróra vágd, és egy kicsit sózd meg, hogy kiengedje a levét, majd pihentesd pár percig.

    A gyömbér íze erőteljes, ezért ha nem szereted túl erősen, kevesebbet is használhatsz belőle.

    2

    A húskrémhez add hozzá az aprított gyömbért, a káposztát, szójaszószt, szezámmagolajat, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen a töltelék.

    A gyömbér és a szójaszósz együtt adja meg az étel karakterét, érdemes jól összekeverni, hogy az ízek összeérjenek.

    3

    Minden gyoza tészta közepére egy kis adag tölteléket helyezz, majd hajtsd félbe, és az élek mentén nyomd össze a tésztát, hogy biztosan lezáruljon.

    Ha nem tapad a tészta, nedvesítsd meg egy kicsit a széleket vízzel.

    4

    Egy serpenyőben hevíts szezámmagolajat, és óvatosan tedd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon 2-3 percig, míg a tészta alja aranybarnára sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy mindegyik gyoza szépen megpirulhasson.

    5

    Miután megpirultak, önts egy kis vizet a serpenyőbe (kb. fél decit), majd fedő alatt párold további 5-6 percig, hogy a tészta átvegye a gőzt és megpuhuljon.

    A víz gyorsan elpárolgik, így ne használj túl sok vizet, különben a gyoza elveszíti a ropogós alját.

    6

    A kész gyozákat tálald azonnal, szójaszósszal vagy egy kis szezámmaggal megszórva.

    Próbálj ki különböző szószokat, például csiliolajat, hogy pikánsabb legyen!