Egy tálban keverd össze a morzsolt tofut, az apróra vágott káposztát, reszelt sárgarépát, újhagymát, reszelt fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a szójaszószt, szezámolajat és sót, majd alaposan keverd össze.
A töltelék akkor ideális, ha enyhén nedves, de nem túl folyós – így könnyebben formázható.
A gyoza lap szélét vízzel nedvesítsd meg, a közepére tegyél egy teáskanálnyi tölteléket. Hajtsd félbe, majd ujjbeggyel zárd le a széleit, akár harmonikásan redőzve.
Dolgozz gyorsan, hogy a tésztalapok ne száradjanak ki – tartsd letakarva a maradék lapokat.
Hevíts fel szezámolajat egy tapadásmentes serpenyőben, tedd bele a gyozákat arccal lefelé, és süsd 2-3 percig, míg aranybarna lesz az aljuk.
Ne mozgasd őket sütés közben, különben nem alakul ki a ropogós kéreg.
Önts hozzá 100 ml vizet, fedd le a serpenyőt, és párold 5-6 percig, míg a víz elpárolog és a gyoza tésztája megpuhul.
Gyorsan fedd le, amint a vizet hozzáöntöd, hogy a gőz ne szökjön el!
Amikor elpárolgott a víz, vedd le a fedőt, és süsd további 1-2 percig, hogy ismét ropogós legyen az alja.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, locsold meg még pár csepp szezámolajjal a végén.
Tálald forrón szójaszószos vagy ecetes mártogatós mellé, friss újhagymával megszórva.
Tálalás előtt 1-2 percet pihentesd, hogy könnyebben emelhető legyen és ne törjön szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.