Színes gyümölcskocsonya friss gyümölcsdarabokkal rétegezve, átlátszó zselében tálalva

Gyümölcskocsonya

A Gyümölcskocsonya egy könnyed, frissítő édesség, amelyben a különféle friss gyümölcsök találkoznak az átlátszó zselatinos állaggal. A gyümölcskocsonya tökéletes választás lehet egy nyári napra, amikor valami könnyű, de ínycsiklandó desszertre vágyunk. Az édes gyümölcsök, mint a málna, eper, vagy a szőlő, színesítik az ételt, miközben a zselé ízesítése is hozzájárul a tökéletes harmóniához.

A gyümölcskocsonya nagyon könnyen elkészíthető, és sokféle gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá. A zselé így minden alkalommal más ízvilágot ad az édességnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Vegyes gyümölcs (eper, barack, szőlő)
20 g Zselatinpor
500 ml Víz
100 g Cukor
2 ek. Citromlé
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg és darabold fel a gyümölcsöket.

    Válassz olyan gyümölcsöket, amelyek jól mutatnak a kocsonyában, például epret, málnát, áfonyát, kivit vagy narancsot. A keményebb gyümölcsöket (alma, körte) érdemes kicsit kisebb darabokra vágni.

    2

    Keverd össze a vizet, cukrot, vaníliás cukrot és citromlevet egy lábasban, majd forrald fel.

    A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be, függően a gyümölcsök édességétől. A citromlé segít megőrizni a gyümölcsök színét.

    3

    Add hozzá a zselatinport, és folyamatos keverés mellett oldd fel teljesen. Vedd le a tűzről.

    Fontos, hogy a zselatinport teljesen feloldd, különben csomós lesz a kocsonya. Ne forrald a zselatinos keveréket, mert elveszíti a zselésítő képességét!

    4

    Öntsd a gyümölcsdarabokat egy tálba vagy formába, majd öntsd rá a zselatinos keveréket.

    A gyümölcsöket egyenletesen oszlasd el a tálban, hogy mindenhol legyen gyümölcs a kocsonyában. Ha szeretnéd, a gyümölcsöket rétegezheted is.

    5

    Hagyd hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, amíg a kocsonya teljesen megdermed.

    A dermedési idő függ a zselatin mennyiségétől és a hűtő hőmérsékletétől. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.

    6

    Tálald hidegen, szeletelve.

    A tálalás előtt mártsd a formát rövid időre meleg vízbe, hogy könnyebben kifordítsd a kocsonyát. Díszítheted tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel.