A Gyümölcskocsonya egy könnyed, frissítő édesség, amelyben a különféle friss gyümölcsök találkoznak az átlátszó zselatinos állaggal. A gyümölcskocsonya tökéletes választás lehet egy nyári napra, amikor valami könnyű, de ínycsiklandó desszertre vágyunk. Az édes gyümölcsök, mint a málna, eper, vagy a szőlő, színesítik az ételt, miközben a zselé ízesítése is hozzájárul a tökéletes harmóniához.
A gyümölcskocsonya nagyon könnyen elkészíthető, és sokféle gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá. A zselé így minden alkalommal más ízvilágot ad az édességnek.
Tisztítsd meg és darabold fel a gyümölcsöket.
Válassz olyan gyümölcsöket, amelyek jól mutatnak a kocsonyában, például epret, málnát, áfonyát, kivit vagy narancsot. A keményebb gyümölcsöket (alma, körte) érdemes kicsit kisebb darabokra vágni.
Keverd össze a vizet, cukrot, vaníliás cukrot és citromlevet egy lábasban, majd forrald fel.
A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be, függően a gyümölcsök édességétől. A citromlé segít megőrizni a gyümölcsök színét.
Add hozzá a zselatinport, és folyamatos keverés mellett oldd fel teljesen. Vedd le a tűzről.
Fontos, hogy a zselatinport teljesen feloldd, különben csomós lesz a kocsonya. Ne forrald a zselatinos keveréket, mert elveszíti a zselésítő képességét!
Öntsd a gyümölcsdarabokat egy tálba vagy formába, majd öntsd rá a zselatinos keveréket.
A gyümölcsöket egyenletesen oszlasd el a tálban, hogy mindenhol legyen gyümölcs a kocsonyában. Ha szeretnéd, a gyümölcsöket rétegezheted is.
Hagyd hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, amíg a kocsonya teljesen megdermed.
A dermedési idő függ a zselatin mennyiségétől és a hűtő hőmérsékletétől. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
Tálald hidegen, szeletelve.
A tálalás előtt mártsd a formát rövid időre meleg vízbe, hogy könnyebben kifordítsd a kocsonyát. Díszítheted tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.