Frissen sült gyümölcsös keksz

Gyümölcsös keksz

A gyümölcsös keksz egy nagyszerű alternatíva azok számára, akik édességet szeretnének enni anélkül, hogy túl sok cukrot fogyasztanának. Az aszalt gyümölcsök természetes édességet adnak a süteménynek, miközben rostban és vitaminokban is gazdagok. A házi készítésű kekszek frissek, egészségesek és teljes mértékben testre szabhatók az ízlésed szerint. Ha egy könnyen elkészíthető, ízletes és tápláló édességet keresel, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
200 g Liszt
100 g Zabpehely
120 g Vaj
100 g Barnacukor
50 g Méz
1 db Tojás
5 ml Vaníliakivonat
1 tk. Fahéj
1 tk. Szódabikarbóna
1 csipet
50 g Aszalt áfonya
50 g Aszalt barack
50 g Mazsola

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel kisebb darabokra, majd áztasd be langyos vízbe 10 percre, hogy puhábbak legyenek. Ezután szűrd le és tedd félre.

    Az aszalt gyümölcsök áztatása segít megőrizni a kekszek nedvességét.

    2

    A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd össze a barnacukorral és a mézzel, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A puha vaj könnyebben elkeveredik a cukorral és a mézzel, így a kekszek állaga is jobb lesz.

    3

    Add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze, hogy a massza homogén legyen.

    A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a masszát.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a szódabikarbóna egyenletesen oszlik el a tésztában.

    5

    Fokozatosan add a száraz hozzávalókat a nedves masszához, és keverd össze egy spatulával vagy kézzel, amíg egyenletes állagú tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek.

    6

    Dolgozd bele az előkészített aszalt gyümölcsöket a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Az aszalt gyümölcsöket érdemes apróra vágni, így könnyebben elkeverednek a tésztában, és nem esnek szét a kekszek sütés közben. Ha a gyümölcsök nagyon szárazak, áztasd be őket rövid időre meleg vízbe, majd alaposan csepegtesd le.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak a tepsire.

    8

    Formázz a tésztából kisebb golyókat, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Lapítsd le őket enyhén, hogy kekszformát kapjanak.

    A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy a kekszek egyenletesen süljenek.

    9

    Süsd a kekszeket előmelegített sütőben kb. 12-15 percig, amíg a széleik enyhén aranybarnák lesznek.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    10

    Hagyd teljesen kihűlni a kekszeket egy rácson, majd tálald vagy tárold légmentesen záródó dobozban.

    A rácson való hűtés megakadályozza, hogy a kekszek alja bepárásodjon.