Gyümölcsös túrótorta szeletelve tálalva

Gyümölcsös túrótorta

A Gyümölcsös túrótorta egy igazán könnyű és frissítő desszert, amely tökéletes választás a nyári meleg napokra vagy bármilyen családi összejövetelre. A túró gazdag íze és a friss gyümölcsök üdesége harmonikus kombinációt alkot. A kekszes alap ropogóssága tökéletes kontrasztot nyújt a krémes réteggel. Egyszerűen elkészíthető, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak. Tálaláskor szezonális gyümölcsökkel díszítheted, hogy még látványosabbá tedd ezt az ellenállhatatlan desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Túró
150 g Cukor
3 db Tojás
200 ml Tejszín
10 g Zselatin
300 g Gyümölcs (pl. eper, málna, áfonya)
200 g Kekszmorzsa
100 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszmorzsát keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy 20 cm-es tortaforma aljába. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    A kekszmorzsát alaposan keverd össze az olvasztott vajjal, hogy egyenletesen nedves legyen. A forma aljába nyomkodva érdemes egy pohár aljával is rányomni, hogy tömörebb legyen.

    2

    Áztasd be a zselatint hideg vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon.

    Fontos, hogy a zselatint hideg vízben áztasd, mert a meleg vízben csomós lesz.

    3

    Egy nagy tálban keverd simára a túrót, a cukrot, a vaníliakivonatot és a citromlevet.

    A túrót érdemes először áttörni egy szitán, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, és simább legyen a krém.

    4

    A tejszínt verd habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós keverékbe.

    A tejszínt kemény habbá verd, hogy a krém tartósabb legyen. Óvatosan forgasd bele a túrós keverékbe, hogy ne essen össze a hab.

    5

    A zselatint oldd fel forró vízben, majd keverd el alaposan, és add a túrós-tejszínes keverékhez.

    A zselatint ne forrald, csak oldd fel forró vízben. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a túrós-tejszínes keverékhez adod, különben kicsapódhat a krém.

    6

    Öntsd a túrós krémet a kekszalapra, és simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A tortát hűtés előtt érdemes letakarni folpackkal, hogy ne száradjon ki a krém.

    7

    A tortát friss gyümölcsökkel díszítsd a tetején, majd szeleteld és tálald.

    A gyümölcsöket a tálalás előtt helyezd a tortára, hogy frissek maradjanak. A tortát szeletelés előtt érdemes kivenni a hűtőből pár percre, hogy könnyebben vágható legyen.