GyĂŒmölcspĂŒrĂ©s panna cotta tĂĄlalva

GyĂŒmölcspĂŒrĂ©s panna cotta

A gyĂŒmölcspĂŒrĂ©s panna cotta az olasz desszert egyik legfrissebb Ă©s legvĂĄltozatosabb vĂĄltozata. A tejszĂ­n selymessĂ©ge tökĂ©letesen harmonizĂĄl a gyĂŒmölcsök termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©vel Ă©s savassĂĄgĂĄval, Ă­gy ez a desszert bĂĄrmelyik Ă©vszakban tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A friss gyĂŒmölcsök szĂ­ne Ă©s Ă­ze nemcsak a lĂĄtvĂĄnyt, hanem az Ă©lmĂ©nyt is gazdagĂ­tja. TökĂ©letes egy csalĂĄdi ebĂ©d lezĂĄrĂĄsakĂ©nt vagy egy romantikus vacsora megkoronĂĄzĂĄsakĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 80 g Cukor
⭕ 1 db VanĂ­liarĂșd
⭕ 5 db Zselatinlapok
⭕ 200 g Friss gyĂŒmölcs (mĂĄlna, eper vagy barack)
⭕ 2 levĂ©l Friss menta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapoknak teljesen el kell merĂŒlniĂŒk a vĂ­zben, hogy egyenletesen puhuljanak.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban melegĂ­tsd fel a tejszĂ­nt a cukorral Ă©s a vanĂ­liarĂșd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha nincs vanĂ­liarĂșd, hasznĂĄlhatsz vanĂ­lia kivonatot, de a rĂșd intenzĂ­vebb Ă­zt ad.

    3

    Vedd le a lĂĄbost a tƱzrƑl, Ă©s keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amĂ­g teljesen feloldĂłdnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, mielƑtt a tejszĂ­nhez adod, hogy ne kerĂŒljön felesleges vĂ­z a keverĂ©kbe.

    4

    Öntsd a keverĂ©ket ĂĄtlĂĄtszĂł poharakba, Ă©s hagyd hƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megszilĂĄrduljon.

    Ha szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyod hƱlni, elkerĂŒlheted a hƱtƑben valĂł hirtelen hƑmĂ©rsĂ©kletvĂĄltozĂĄs okozta esetleges ĂĄllagromlĂĄst.

    5

    A gyĂŒmölcspĂŒrĂ©hez turmixold össze a vĂĄlasztott friss gyĂŒmölcsöt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zesĂ­tsd kevĂ©s cukorral. SzƱrd ĂĄt, hogy sima pĂŒrĂ©t kapj.

    A gyĂŒmölcspĂŒrĂ© elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez vĂĄlassz olyan gyĂŒmölcsöt, ami Ă©ppen szezonban van, Ă­gy a legĂ­zletesebb.

    6

    Öntsd a gyĂŒmölcspĂŒrĂ©t a megszilĂĄrdult panna cotta tetejĂ©re, majd tedd vissza a poharakat a hƱtƑbe tovĂĄbbi 30 percre.

    A rövid hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a gyĂŒmölcspĂŒrĂ© ne folyjon szĂ©t a panna cotta tetejĂ©n.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd a panna cottĂĄt friss gyĂŒmölcsökkel Ă©s egy levĂ©l mentĂĄval, hogy Ă­nycsiklandĂł megjelenĂ©st kapjon.

    A menta levelek frissessĂ©get kölcsönöznek a desszertnek. HasznĂĄlhatsz mĂĄs ehetƑ virĂĄgokat is a dĂ­szĂ­tĂ©shez.