Gyutan yakitori marha nyelv pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Gyutan yakitori (marha nyelv)

A Gyutan yakitori egy japán étel, amely marha nyelvből készül. A marha nyelve gazdag, intenzív ízű hús, amely különleges textúrával rendelkezik. A szójaszósz és mirin marinád emeli ki ezt az ízt, miközben a grillezés során a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos marad. A Gyutan yakitori egy közkedvelt étel Japánban, amelyet gyakran grilleznek és tálalnak éttermekben, különösen azok számára, akik szeretnék kipróbálni a marha nyelv különleges ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marha nyelv
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a marha nyelvet alaposan megmosod, majd vágd fel vékony szeletekre. A szeleteknek egyenleteseknek kell lenniük, hogy könnyen át tudjanak sülni a grillen.

    A nyelvet érdemes előre főzni, hogy a hús lágyabb legyen és gyorsabban átsüljön a grillen.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a marha nyelv szeletekre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    A marha nyelv jól marinálódik, így minél tovább hagyod állni, annál gazdagabb lesz az íz.

    3

    A marha nyelv szeleteket tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy könnyen átsülhessenek.

    A pálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a marha nyelv szeleteket közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    Ne süsd túl a marha nyelvet, hogy megőrizze a szaftosságát és finom textúráját.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a nyelvnek.