Kezdd azzal, hogy a marha nyelvet alaposan megmosod, majd vágd fel vékony szeletekre. A szeleteknek egyenleteseknek kell lenniük, hogy könnyen át tudjanak sülni a grillen.
A nyelvet érdemes előre főzni, hogy a hús lágyabb legyen és gyorsabban átsüljön a grillen.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a marha nyelv szeletekre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
A marha nyelv jól marinálódik, így minél tovább hagyod állni, annál gazdagabb lesz az íz.
A marha nyelv szeleteket tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy könnyen átsülhessenek.
A pálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a marha nyelv szeleteket közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.
Ne süsd túl a marha nyelvet, hogy megőrizze a szaftosságát és finom textúráját.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a nyelvnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.