Tiramisu fagylalt tĂĄlalva

HĂ€agen-Dazs Tiramisu

A tiramisu fagylalt az olasz klasszikus desszert Ă©s a prĂ©mium jĂ©gkrĂ©m tökĂ©letes talĂĄlkozĂĄsa. Az eredeti tiramisu az 1960-as Ă©vekben vĂĄlt hĂ­ressĂ© OlaszorszĂĄgban, Ă©s azĂłta vilĂĄgszerte az egyik legkedveltebb desszert. A HĂ€agen-Dazs ezt az ikonikus Ă©dessĂ©get jĂ©gkrĂ©m formĂĄjĂĄban alkotta Ășjra, ötvözve a mascarpone gazdag krĂ©messĂ©gĂ©t, az erƑs espresso karakteres Ă­zĂ©t Ă©s a babapiskĂłta puha textĂșrĂĄjĂĄt. Ezzel a recepttel most otthon is elkĂ©szĂ­theted ezt a kĂŒlönleges fagylaltot, amely minden desszertkedvelƑ szĂĄmĂĄra igazi Ă©lvezetet nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 200 ml Kondenzált tej
⭕ 250 g Mascarpone
⭕ 100 ml Espresso kĂĄvĂ©
⭕ 50 g Cukor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 10 g Kakaópor
⭕ 6 db Babapiskóta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mascarponĂ©t egy tĂĄlba tesszĂŒk, Ă©s habosra keverjĂŒk a cukorral Ă©s a vanĂ­lia kivonattal, hogy sima krĂ©met kapjunk.

    A mascarponĂ©t ne keverjĂŒk tĂșl, mert kicsapĂłdhat. Csak addig keverjĂŒk, amĂ­g sima nem lesz.

    2

    Egy mĂĄsik tĂĄlban a hideg tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ verjĂŒk. Fontos, hogy a tejszĂ­n nagyon hideg legyen, kĂŒlönben nem verƑdik fel megfelelƑen.

    A tejszĂ­nt Ă©s a keverƑtĂĄlat is hƱtsĂŒk le elƑtte a hƱtƑben legalĂĄbb 30 percig. Így sokkal könnyebben Ă©s gyorsabban felverƑdik.

    3

    A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe, hogy könnyƱ és habos ållagot kapjunk.

    A tejszínhabot lassan, több részletben adagoljuk a mascarpone krémhez, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulåval.

    4

    A babapiskĂłtĂĄkat röviden belemĂĄrtjuk az espresso kĂĄvĂ©ba, hogy megƑrizzĂ©k az ĂĄllagukat, de ĂĄtvegyĂ©k a kĂĄvĂ© Ă­zĂ©t.

    A babapiskĂłtĂĄkat ne ĂĄztassuk tĂșl sokĂĄig a kĂĄvĂ©ban, mert elĂĄznak Ă©s szĂ©tesnek. Csak egy pillanatra mĂĄrtsuk bele Ƒket.

    5

    A babapiskĂłtĂĄkat kisebb darabokra törjĂŒk, Ă©s rĂ©tegezve a fagylaltalapba forgatjuk, hogy minden falatban Ă©rezhetƑ legyen az autentikus tiramisu textĂșra.

    Ne ĂĄztasd meg a babapiskĂłtĂĄkat, mert a fagylaltban elĂĄzhatnak Ă©s elveszĂ­tik a textĂșrĂĄjukat. A szĂĄraz piskĂłta jobban megƑrzi az ĂĄllagĂĄt.

    6

    Az elkĂ©szĂŒlt fagylaltkeverĂ©ket egy mĂ©ly edĂ©nybe öntjĂŒk, Ă©s kakaĂłport szitĂĄlunk a tetejĂ©re a tökĂ©letes Ă­zhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, keserƱ kakaĂłport a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt. A szitĂĄlĂĄs segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłsodĂĄst.

    7

    Az edĂ©nyt lefedjĂŒk, Ă©s legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt fagyasztjuk, hogy a fagylalt megfelelƑen megdermedjen.

    A fagylaltot lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben fagyasszuk, hogy elkerĂŒljĂŒk a jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzƑdĂ©sĂ©t. Ha nincs ilyen edĂ©nyĂŒnk, akkor fĂłliĂĄval fedjĂŒk le közvetlenĂŒl a fagylalt tetejĂ©t, majd tegyĂŒk rĂĄ a fedƑt.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 5-10 percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. Frissen szitĂĄlt kakaĂłporral dĂ­szĂ­tjĂŒk.

    Ha a fagylalt tĂșl kemĂ©ny, tegyĂŒk be a hƱtƑbe 10-15 percre tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.