A mascarponét egy tálba tesszük, és habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal, hogy sima krémet kapjunk.
A mascarponét ne keverjük túl, mert kicsapódhat. Csak addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Egy másik tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.
A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.
A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe, hogy könnyű és habos állagot kapjunk.
A tejszínhabot lassan, több részletben adagoljuk a mascarpone krémhez, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.
A babapiskótákat röviden belemártjuk az espresso kávéba, hogy megőrizzék az állagukat, de átvegyék a kávé ízét.
A babapiskótákat ne áztassuk túl sokáig a kávéban, mert eláznak és szétesnek. Csak egy pillanatra mártsuk bele őket.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és rétegezve a fagylaltalapba forgatjuk, hogy minden falatban érezhető legyen az autentikus tiramisu textúra.
Ne áztasd meg a babapiskótákat, mert a fagylaltban elázhatnak és elveszítik a textúrájukat. A száraz piskóta jobban megőrzi az állagát.
Az elkészült fagylaltkeveréket egy mély edénybe öntjük, és kakaóport szitálunk a tetejére a tökéletes ízhatás érdekében.
Használj jó minőségű, keserű kakaóport a legjobb ízélményért. A szitálás segít elkerülni a csomósodást.
Az edényt lefedjük, és legalább 6 órán át fagyasztjuk, hogy a fagylalt megfelelően megdermedjen.
A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.
Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Frissen szitált kakaóporral díszítjük.
Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.