A mascarponĂ©t egy tĂĄlba tesszĂŒk, Ă©s habosra keverjĂŒk a cukorral Ă©s a vanĂlia kivonattal, hogy sima krĂ©met kapjunk.
A mascarponĂ©t ne keverjĂŒk tĂșl, mert kicsapĂłdhat. Csak addig keverjĂŒk, amĂg sima nem lesz.
Egy mĂĄsik tĂĄlban a hideg tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ verjĂŒk. Fontos, hogy a tejszĂn nagyon hideg legyen, kĂŒlönben nem verĆdik fel megfelelĆen.
A tejszĂnt Ă©s a keverĆtĂĄlat is hƱtsĂŒk le elĆtte a hƱtĆben legalĂĄbb 30 percig. Ăgy sokkal könnyebben Ă©s gyorsabban felverĆdik.
A felvert tejszĂnt Ăłvatosan beleforgatjuk a mascarpone krĂ©mbe, hogy könnyƱ Ă©s habos ĂĄllagot kapjunk.
A tejszĂnhabot lassan, több rĂ©szletben adagoljuk a mascarpone krĂ©mhez, Ă©s alulrĂłl felfelĂ© Ăłvatosan forgassuk bele egy spatulĂĄval.
A babapiskĂłtĂĄkat röviden belemĂĄrtjuk az espresso kĂĄvĂ©ba, hogy megĆrizzĂ©k az ĂĄllagukat, de ĂĄtvegyĂ©k a kĂĄvĂ© ĂzĂ©t.
A babapiskĂłtĂĄkat ne ĂĄztassuk tĂșl sokĂĄig a kĂĄvĂ©ban, mert elĂĄznak Ă©s szĂ©tesnek. Csak egy pillanatra mĂĄrtsuk bele Ćket.
A babapiskĂłtĂĄkat kisebb darabokra törjĂŒk, Ă©s rĂ©tegezve a fagylaltalapba forgatjuk, hogy minden falatban Ă©rezhetĆ legyen az autentikus tiramisu textĂșra.
Ne ĂĄztasd meg a babapiskĂłtĂĄkat, mert a fagylaltban elĂĄzhatnak Ă©s elveszĂtik a textĂșrĂĄjukat. A szĂĄraz piskĂłta jobban megĆrzi az ĂĄllagĂĄt.
Az elkĂ©szĂŒlt fagylaltkeverĂ©ket egy mĂ©ly edĂ©nybe öntjĂŒk, Ă©s kakaĂłport szitĂĄlunk a tetejĂ©re a tökĂ©letes ĂzhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, keserƱ kakaĂłport a legjobb ĂzĂ©lmĂ©nyĂ©rt. A szitĂĄlĂĄs segĂt elkerĂŒlni a csomĂłsodĂĄst.
Az edĂ©nyt lefedjĂŒk, Ă©s legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt fagyasztjuk, hogy a fagylalt megfelelĆen megdermedjen.
A fagylaltot lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben fagyasszuk, hogy elkerĂŒljĂŒk a jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzĆdĂ©sĂ©t. Ha nincs ilyen edĂ©nyĂŒnk, akkor fĂłliĂĄval fedjĂŒk le közvetlenĂŒl a fagylalt tetejĂ©t, majd tegyĂŒk rĂĄ a fedĆt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt 5-10 percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. Frissen szitĂĄlt kakaĂłporral dĂszĂtjĂŒk.
Ha a fagylalt tĂșl kemĂ©ny, tegyĂŒk be a hƱtĆbe 10-15 percre tĂĄlalĂĄs elĆtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.