Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Fontos a pontos hőmérséklet, mert a habcsók nem sül, hanem szárítjuk.
Egy tiszta keverőtálban verd fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, amíg lágy habot kapsz.
A tál és a habverő legyen teljesen zsírmentes, különben nem fog felverődni a fehérje. Használj ecetet vagy citromlevet a zsírtalanításhoz.
Fokozatosan add hozzá a cukrot, kanalanként, miközben folyamatosan vered, amíg a hab fényes és kemény lesz.
A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. Addig verd, amíg a hab csúcsot nem tart.
Add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd tovább, hogy egyenletesen eloszoljon a habban.
Óvatosan keverd el a vaníliát, hogy ne törjön össze a hab.
Egy habzsák segítségével vagy kanállal formázz kis halmokat a sütőpapírra.
A habzsák használatával egyenletesebb formákat kaphatsz.
Süsd a habcsókokat 100°C-on 90-120 percig, amíg kiszáradnak és könnyedek lesznek. Hagyd a sütőben kihűlni.
Ha a habcsókok elkezdenek barnulni, vedd lejjebb a hőfokot. A sütő ajtaját résnyire nyitva hagyhatod, hogy a pára távozzon.
A kész habcsókokat légmentesen zárható dobozban tárold, hogy megőrizzék a roppanósságukat.
A nedvességtől a habcsók meglágyul, ezért fontos a légmentes tárolás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.