Habcsók tålalva egy tånyéron

HabcsĂłk

A habcsĂłk egy klasszikus desszert, amelyet mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta kĂ©szĂ­tenek EurĂłpa-szerte. KönnyedsĂ©ge Ă©s egyszerƱsĂ©ge miatt az ĂŒnnepi asztalok elengedhetetlen dĂ­sze lett. Ez az Ă©dessĂ©g nemcsak önĂĄllĂłan fogyasztva kivĂĄlĂł, hanem tortĂĄk Ă©s sĂŒtemĂ©nyek dekorĂĄlĂĄsĂĄra is tökĂ©letesen alkalmas. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se könnyƱ, Ă©s a vĂ©geredmĂ©ny mindig lenyƱgözƑ: kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha finomsĂĄg.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 15 perc
20 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 20
⭕ 4 db TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 200 g Kristálycukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 100°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    Fontos a pontos hƑmĂ©rsĂ©klet, mert a habcsĂłk nem sĂŒl, hanem szĂĄrĂ­tjuk.

    2

    Egy tiszta keverƑtĂĄlban verd fel a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket egy csipet sĂłval, amĂ­g lĂĄgy habot kapsz.

    A tĂĄl Ă©s a habverƑ legyen teljesen zsĂ­rmentes, kĂŒlönben nem fog felverƑdni a fehĂ©rje. HasznĂĄlj ecetet vagy citromlevet a zsĂ­rtalanĂ­tĂĄshoz.

    3

    Fokozatosan add hozzå a cukrot, kanalanként, miközben folyamatosan vered, amíg a hab fényes és kemény lesz.

    A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. Addig verd, amĂ­g a hab csĂșcsot nem tart.

    4

    Add hozzå a vaníliakivonatot, és keverd tovåbb, hogy egyenletesen eloszoljon a habban.

    Óvatosan keverd el a vanĂ­liĂĄt, hogy ne törjön össze a hab.

    5

    Egy habzsĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel vagy kanĂĄllal formĂĄzz kis halmokat a sĂŒtƑpapĂ­rra.

    A habzsĂĄk hasznĂĄlatĂĄval egyenletesebb formĂĄkat kaphatsz.

    6

    SĂŒsd a habcsĂłkokat 100°C-on 90-120 percig, amĂ­g kiszĂĄradnak Ă©s könnyedek lesznek. Hagyd a sĂŒtƑben kihƱlni.

    Ha a habcsĂłkok elkezdenek barnulni, vedd lejjebb a hƑfokot. A sĂŒtƑ ajtajĂĄt rĂ©snyire nyitva hagyhatod, hogy a pĂĄra tĂĄvozzon.

    7

    A kĂ©sz habcsĂłkokat lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł dobozban tĂĄrold, hogy megƑrizzĂ©k a roppanĂłssĂĄgukat.

    A nedvessĂ©gtƑl a habcsĂłk meglĂĄgyul, ezĂ©rt fontos a lĂ©gmentes tĂĄrolĂĄs.