Habcsók tálalva egy tányéron

Habcsók

A habcsók egy klasszikus desszert, amelyet már évszázadok óta készítenek Európa-szerte. Könnyedsége és egyszerűsége miatt az ünnepi asztalok elengedhetetlen dísze lett. Ez az édesség nemcsak önállóan fogyasztva kiváló, hanem torták és sütemények dekorálására is tökéletesen alkalmas. Az elkészítése könnyű, és a végeredmény mindig lenyűgöző: kívül ropogós, belül puha finomság.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
20 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
4 db Tojásfehérje
200 g Kristálycukor
1 csipet
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Fontos a pontos hőmérséklet, mert a habcsók nem sül, hanem szárítjuk.

    2

    Egy tiszta keverőtálban verd fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, amíg lágy habot kapsz.

    A tál és a habverő legyen teljesen zsírmentes, különben nem fog felverődni a fehérje. Használj ecetet vagy citromlevet a zsírtalanításhoz.

    3

    Fokozatosan add hozzá a cukrot, kanalanként, miközben folyamatosan vered, amíg a hab fényes és kemény lesz.

    A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. Addig verd, amíg a hab csúcsot nem tart.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd tovább, hogy egyenletesen eloszoljon a habban.

    Óvatosan keverd el a vaníliát, hogy ne törjön össze a hab.

    5

    Egy habzsák segítségével vagy kanállal formázz kis halmokat a sütőpapírra.

    A habzsák használatával egyenletesebb formákat kaphatsz.

    6

    Süsd a habcsókokat 100°C-on 90-120 percig, amíg kiszáradnak és könnyedek lesznek. Hagyd a sütőben kihűlni.

    Ha a habcsókok elkezdenek barnulni, vedd lejjebb a hőfokot. A sütő ajtaját résnyire nyitva hagyhatod, hogy a pára távozzon.

    7

    A kész habcsókokat légmentesen zárható dobozban tárold, hogy megőrizzék a roppanósságukat.

    A nedvességtől a habcsók meglágyul, ezért fontos a légmentes tárolás.