Melegítsd elő a poharat forró vízzel, hogy a kávé tovább melegen maradjon, majd öntsd ki belőle a vizet.
Ha nincs időd előmelegíteni, a forró kávé is megteszi, de az előmelegített pohár segít megőrizni a hőmérsékletet.
Főzz egy erős kávét, majd öntsd bele az előmelegített pohárba.
Az ír kávéhoz a legjobb egy erős, frissen főzött eszpresszó.
Add hozzá a barna cukrot, és keverd el, amíg teljesen feloldódik.
A barna cukor mélyebb, karamelles ízt ad a kávénak. Ha nincs, használhatsz fehér cukrot is.
Öntsd bele az ír whiskey-t, majd óvatosan keverd össze a kávéval.
Használj jó minőségű ír whiskey-t a legjobb ízélményért. A mennyiséget ízlés szerint állíthatod.
Egy kanál segítségével rétegezd a tejszínhabot a kávé tetejére úgy, hogy ne keveredjen el a folyadékkal. Ehhez a kanalat a kávé felszíne fölé tartva lassan öntsd rá a tejszínhabot.
A tejszínhabot enyhén felverheted, hogy keményebb legyen és jobban megtartsa a formáját a kávé tetején.
Díszítsd a tetejét csokoládé reszelékkel vagy egy kevés kakaóporral.
A díszítés elhagyható, de a csokoládé vagy kakaópor még gazdagabbá teszi az ízeket.
Azonnal fogyaszd, rétegesen élvezve a kávé és a tejszínhab kombinációját!
Ne keverd össze a tejszínhabot a kávéval, hanem kortyold le a tejszínt, majd a kávét, hogy a rétegek ízét külön-külön élvezhesd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.