Főzz le egy adag erős espresso kávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.
A kávét gyorsabban lehűtheted, ha jégkockákra öntöd, de vigyázz, ne hígítsd túl.
Egy magas pohárba tegyél jégkockákat, majd öntsd rá a hideg tejet.
Használj nagy jégkockákat, hogy lassabban olvadjanak és ne hígítsák fel a kávét.
Adj hozzá cukrot, majd keverd el alaposan, hogy teljesen feloldódjon.
A cukrot helyettesítheted mézzel vagy más édesítőszerrel is.
Öntsd hozzá a kihűlt espresso kávét, és hagyd, hogy szépen rétegeződjön a tejjel.
A rétegek kialakításához lassan öntsd a kávét a tej tetejére egy kanál segítségével.
A tetejére nyomj egy adag tejszínhabot, hogy extra krémes állagot kapj.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt nyomd a tetejére, hogy ne essen össze.
Szórd meg egy csipetnyi kakaóporral a tetejét, hogy még ízletesebb legyen.
A kakaópor helyett használhatsz fahéjat vagy csokoládé reszeléket is.
Tálald azonnal, hidegen, szívószállal vagy kanállal, és élvezd a habos, hűsítő jegeskávét.
A még intenzívebb ízélményért adj hozzá egy kevés vanília kivonatot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.