Haemul kalguksu, koreai tészta tenger gyümölcseivel és szójaszószos levessel

Haemul kalguksu

A haemul kalguksu a koreai konyha egyik klasszikus tésztaételét képviseli. A leves alapját a tenger gyümölcsei alkotják, és a kalguksu tészta gyorsan átvonul a leves ízeibe, így gazdag és ínycsiklandó ételt alkot. A leves friss és könnyű, de kellően gazdag ízű, így tökéletes választás egy könnyed vacsorához. A koreai kalguksu hagyományosan ünnepi étel, és most már világszerte ismert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss tengeri herkentyűk (rák, kagyló, tintahal)
200 g Friss kalguksu tészta
1 db Hagyma
3 clove Fokhagyma
1.5 l Víz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Friss bors
2 szál Zöldhagyma
1 ág Friss koriander
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tengeri herkentyűket (rák, kagyló, tintahal) tisztítsd meg, ha szükséges, és tedd félre.

    A tengeri herkentyűk gyorsan megfőnek, így nem szükséges őket túl sokáig főzni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd egy nagy lábasba.

    A fokhagyma és hagyma alapot ad a leves ízének, így fontos, hogy jól aprítsd fel.

    3

    Öntsd rá a vizet, és forrald fel a levest. Amikor a víz felforrt, add hozzá a tengeri herkentyűket.

    A tenger gyümölcsei gyorsan főnek, így csak 4-5 percig kell főzni őket, amíg teljesen megpuhulnak.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd ízesítsd sóval és friss borssal.

    A szójaszósz gazdagítja az ízeket, a szezámolaj pedig egy különleges, diós ízt ad a levesnek.

    5

    A kalguksu tésztát külön főzd meg egy másik lábasban forró vízben, majd szűrd le, és tedd bele a levesbe.

    A tészta gyorsan kész lesz, csak néhány percig kell főzni.

    6

    Főzd tovább a levest 2-3 percig, hogy a tészta és a tenger gyümölcsei összeérjenek.

    A leves akkor a legjobb, ha a tészta teljesen átveszi a tenger gyümölcsei ízét.

    7

    Tálald a levest forrón, friss zöldhagymával és korianderrel megszórva.

    A friss koriander és zöldhagyma remekül illik a leves friss ízéhez.