A tengeri herkentyűket (rák, kagyló, tintahal) tisztítsd meg, ha szükséges, és tedd félre.
A tengeri herkentyűk gyorsan megfőnek, így nem szükséges őket túl sokáig főzni.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd egy nagy lábasba.
A fokhagyma és hagyma alapot ad a leves ízének, így fontos, hogy jól aprítsd fel.
Öntsd rá a vizet, és forrald fel a levest. Amikor a víz felforrt, add hozzá a tengeri herkentyűket.
A tenger gyümölcsei gyorsan főnek, így csak 4-5 percig kell főzni őket, amíg teljesen megpuhulnak.
Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd ízesítsd sóval és friss borssal.
A szójaszósz gazdagítja az ízeket, a szezámolaj pedig egy különleges, diós ízt ad a levesnek.
A kalguksu tésztát külön főzd meg egy másik lábasban forró vízben, majd szűrd le, és tedd bele a levesbe.
A tészta gyorsan kész lesz, csak néhány percig kell főzni.
Főzd tovább a levest 2-3 percig, hogy a tészta és a tenger gyümölcsei összeérjenek.
A leves akkor a legjobb, ha a tészta teljesen átveszi a tenger gyümölcsei ízét.
Tálald a levest forrón, friss zöldhagymával és korianderrel megszórva.
A friss koriander és zöldhagyma remekül illik a leves friss ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.