A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat! A hagyma üvegesedése segíti az ízek intenzívebbé válását.
A darált marhahúst add a serpenyőbe, és pirítsd meg. A hús teljesen átsült állapotban legyen, hogy biztosan ne maradjon benne nyers rész.
Használj jó minőségű darált húst, mert ez meghatározza az étel ízét. Az állaga legyen morzsolódó, ne pörkölődjön össze!
Add hozzá a haggis-t és a kakaóport, majd jól keverd össze a húsos keverékkel. Főzd 5-7 percig, hogy a kakaó és a fűszerek jól összeérjenek.
A kakaópor egy különleges mélységet ad a húsos keveréknek, próbáld meg ne hagyni ki!
Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután add hozzá a zsemlemorzsát, tojásokat, tejfölt, sót és borsot, majd jól dolgozd össze a masszát.
Ha túl száraznak tűnik a massza, adj hozzá még egy kis tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázz a masszából kis golyókat, és tedd őket egy tányérra. Amikor az összes golyó kész, tegyél fel egy serpenyőt olajjal, és melegítsd fel.
A golyók legyenek egyenlőek, hogy azonos mértékben süljenek. Ha túl ragadós a tészta, használd nedves kézzel a formázáshoz.
A golyókat óvatosan süsd ki a forró olajban 3-4 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kapnak. Figyelj rá, hogy minden oldalról egyenletesen süljön meg.
Ne rakj túl sok golyót egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen a hőmérséklet. Minden golyót figyelj meg, hogy ne égjenek meg!
A kész bon bonokat szedjük ki az olajból, és papírtörlőre tegyük, hogy a felesleges olajat le tudjuk szívni. Tálalás előtt hagyjuk hűlni.
Papírtörlő használata segít, hogy a felesleges olaj ne maradjon rajtuk, és ropogósak maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.