Haggis bon bonok aranybarna, ropogós külsővel és gazdag töltelékkel

Haggis bon bon formájában

A haggis bon bon története a skót hagyományokból ered, ahol az étel az igazi skót konyhát képviseli. Az étel eredeti haggis változata, amely az ízek és textúrák tökéletes harmóniáját kínálja egy kis falatban. A haggis egy skót alapétel, amely bárki számára új élményt nyújt. Az étel fűszeres, húsos töltelékét a golyók formájában való kisütése adja meg a különlegességét. Az A hagyományos skót haggis elkészítése most egy különleges falatként kerül bemutatásra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Haggis
200 g Darált marhahús
50 g Zsemlemorzsa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
100 g Tejföl
1 ek. Kakaópor
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat! A hagyma üvegesedése segíti az ízek intenzívebbé válását.

    2

    A darált marhahúst add a serpenyőbe, és pirítsd meg. A hús teljesen átsült állapotban legyen, hogy biztosan ne maradjon benne nyers rész.

    Használj jó minőségű darált húst, mert ez meghatározza az étel ízét. Az állaga legyen morzsolódó, ne pörkölődjön össze!

    3

    Add hozzá a haggis-t és a kakaóport, majd jól keverd össze a húsos keverékkel. Főzd 5-7 percig, hogy a kakaó és a fűszerek jól összeérjenek.

    A kakaópor egy különleges mélységet ad a húsos keveréknek, próbáld meg ne hagyni ki!

    4

    Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután add hozzá a zsemlemorzsát, tojásokat, tejfölt, sót és borsot, majd jól dolgozd össze a masszát.

    Ha túl száraznak tűnik a massza, adj hozzá még egy kis tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Formázz a masszából kis golyókat, és tedd őket egy tányérra. Amikor az összes golyó kész, tegyél fel egy serpenyőt olajjal, és melegítsd fel.

    A golyók legyenek egyenlőek, hogy azonos mértékben süljenek. Ha túl ragadós a tészta, használd nedves kézzel a formázáshoz.

    6

    A golyókat óvatosan süsd ki a forró olajban 3-4 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kapnak. Figyelj rá, hogy minden oldalról egyenletesen süljön meg.

    Ne rakj túl sok golyót egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen a hőmérséklet. Minden golyót figyelj meg, hogy ne égjenek meg!

    7

    A kész bon bonokat szedjük ki az olajból, és papírtörlőre tegyük, hogy a felesleges olajat le tudjuk szívni. Tálalás előtt hagyjuk hűlni.

    Papírtörlő használata segít, hogy a felesleges olaj ne maradjon rajtuk, és ropogósak maradnak.