Haggis palacsintában, friss petrezselyemmel díszítve

Haggis palacsintában

A haggis palacsintában egy klasszikus skót étel, amelyet a hagyományos haggis töltelék és a könnyed, aranybarna palacsinta kombinálásával készítenek. A tejszín és a petrezselyem frissességet és gazdag ízt ad a fogásnak, amelyet bármilyen étkezéshez bátran tálalhatunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Haggis
150 g Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Olaj
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 csokor Friss petrezselyem
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggis-t szeleteld fel kisebb darabokra, és tedd félre.

    A haggis gazdag ízű, ezért nem szükséges túl nagy mennyiség, hogy a palacsintában érezhető legyen.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és borsot, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát folyamatos keveréssel készítsd, hogy ne legyenek csomók.

    3

    Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, majd öntsd bele a tésztát. Készíts a palacsintákat, mint a hagyományos palacsintát, mindkét oldalát süsd meg.

    Használj közepes lángot, hogy a palacsinta ne égjen meg gyorsan, hanem szépen aranybarnára süljön.

    4

    Amikor a palacsinták elkészültek, helyezd a közepükbe a haggis szeleteket, majd hajtsd össze őket.

    A haggis-t finomra vágva is hozzáadhatod, hogy egyenletesebben eloszoljon a palacsintában.

    5

    A tejszínt hevítsd fel egy serpenyőben, majd öntsd a palacsintákra, és főzd egy pár percig, amíg az ízek összeérnek.

    A tejszín finom krémes állagot ad az ételnek, de ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kis kukoricakeményítőt is hozzáadhatsz.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissességet és színt ad a palacsintának, ami még étvágygerjesztőbbé teszi.