Haggis pásztorpite töltelékként, gazdag fűszeres ízekkel

Haggis pásztorpite töltelékként

A haggis hagyományos skót étel, amely fűszeres belsőségekből készül. A pásztorpite skót változata a haggis töltelékkel gazdagított, sajtos krumplipürével tálalt étel, amely az ínycsiklandó fűszeres húsok és a lágy, krémes püré kombinációjával vált népszerűvé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Haggis
300 g Marhahús
6 db Krumpli
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
100 ml Tej
2 ek. Vaj
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
100 g Sajt (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat hámozd meg és főzd meg sós vízben, amíg megpuhulnak, kb. 20 percig.

    A krumplikat könnyen megpuhíthatod, ha apróbb darabokra vágod őket a főzés előtt.

    2

    Közben az olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát és a sárgarépát egy nagy serpenyőben, kb. 5-7 percig.

    A sárgarépát apró kockákra vágva gyorsabban megpuhul.

    3

    Add hozzá a marhahúst és főzd, amíg meg nem pirul, majd öntsd hozzá a haggist és a zöldborsót.

    A haggis íze a marhahússal együtt gazdag és fűszeres lesz. Ha nem találsz haggist, helyettesítheted pörkölt hússal.

    4

    Főzd tovább 10 percig, hogy minden hozzávaló íze összeérjen. Sóval és borssal ízesítsd.

    Ha szükséges, egy kis húsleves alaplét is hozzáadhatsz a keverékhez, hogy szaftosabb legyen.

    5

    A megfőtt krumplit törd össze, majd keverd hozzá a vajat és a tejet. Ízesítsd sóval és borssal.

    A krumpli pürésítése előtt érdemes melegen tartani a tejet, hogy könnyebben elkeveredjen.

    6

    Egy sütőtálba tedd a haggis és marhahús keverékét, majd kanalazd rá a püré krumplit. Szórd meg reszelt sajttal.

    A sajt megolvadva krémes textúrát ad a pürének, és aranybarna kérget képez.

    7

    180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    A sütés során a püré teteje szép kérget kap, ami finom ropogós lesz.

    8

    Tálald melegen, és ízlés szerint friss petrezselyemmel díszítve.

    Friss petrezselyemmal tálalva az étel íze frissebbé válik, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.