Hagymås-paradicsomos raita, joghurttal, friss korianderrel és paradicsommal

HagymĂĄs-paradicsomos raita

A raita egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet gyakran joghurt alapĂș mĂĄrtĂĄskĂ©nt tĂĄlalnak a fƱszeres Ă©s csĂ­pƑs Ă©telek mellĂ©. Az alapjĂĄt joghurt adja, amelyet kĂŒlönfĂ©le zöldsĂ©gekkel, fƱszerekkel Ă©s nĂ©ha gyĂŒmölcsökkel gazdagĂ­tanak. A hagymĂĄs-paradicsomos raita a friss paradicsom Ă©s hagyma kombinĂĄciĂłjĂĄval egyedĂŒlĂĄllĂł frissessĂ©get hoz, Ă©s kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­ti az indiai fƱszeres Ă©tkezĂ©seket, mint a curry vagy a biryani.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Joghurt
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymåt és fokhagymåt apróra vågjuk, a paradicsomot felkockåzzuk.

    Ha a hagymĂĄt kevĂ©s sĂłval összekeverjĂŒk Ă©s ĂĄllni hagyjuk, az Ă­ze enyhĂŒlni fog.

    2

    A joghurtot egy tĂĄlba tesszĂŒk, Ă©s hozzĂĄadjuk a felaprĂ­tott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s paradicsomot.

    A joghurt legyen friss és sƱrƱ, így gazdagabb lesz az íze.

    3

    Adjuk hozzĂĄ a kömĂ©nyt, sĂłt Ă©s borsot, majd jĂłl keverjĂŒk össze.

    A kömĂ©ny enyhe fƱszeressĂ©get ad a raitĂĄnak, ha szeretnĂ©d erƑsebb Ă­zƱvĂ© tenni, egy kis Ƒrölt chili is jĂłl illik hozzĂĄ.

    4

    ÖntsĂŒk bele az olĂ­vaolajat, Ă©s szĂłrjuk meg friss korianderrel.

    A friss koriander íze nagyszerƱen frissíti a raitåt, de ha nem szereted, petrezselyem is jól illik hozzå.

    5

    HƱtƑben pihentessĂŒk legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A raita hidegen a legfinomabb, mivel az Ă­zek jobban összeĂ©rnek, ha hƱtƑben pihennek.

    6

    Tålald friss naan kenyérrel vagy mint köret indiai ételekhez.

    A raita frissĂ­tƑ kĂ­sĂ©rƑje lehet fƱszeres Ă©teleknek, mivel enyhĂ­ti azok csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.