Hagyományos gamjatang, sertéshússal, krumplival és zöld chili paprikával tálalva

Hagyományos gamjatang

A gamjatang a koreai konyha egyik legismertebb levesételének számít, és a sertéshúsos levesek egyik változata. Eredetileg a koreai paraszti konyhában született, mint egy egyszerű, tápláló étel, amit hideg napokon fogyasztottak. A fűszeres húsos levesben a krumpli gazdag textúrát ad, és a chili paprikával egy kellemes csípősséget biztosít. A friss korianderrel való tálalás igazi ínycsiklandó élményt ad a gamjatangnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús csonttal
3 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili paprika
2 cm Ginger (friss gyömbér)
2 ek. Sójababból készült paszta
1 tk.
1 csipet Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst tedd egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és forrald fel. Amikor felforr, vedd le a habot és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A hús főzése alatt a habot mindig távolítsd el, hogy a leves tiszta maradjon.

    2

    A krumplit hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd.

    A krumpli darabjai maradjanak nagyobbak, hogy a főzés alatt ne essenek szét.

    3

    A zöld chili paprikát vágd fel, és add hozzá a főzővízhez, hogy egy kis csípősséget adjon a levesnek.

    Ha nem szereted a nagyon csípős ízt, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Tedd hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a szójababból készült pasztát a leveshez. Keverd jól össze és főzd tovább 30 percig.

    A szójapaszta gazdagítja a leves ízét, és egyedi umami ízt ad hozzá.

    5

    Amikor a hús és a krumpli megpuhult, add hozzá a sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kicsit.

    A só és bors mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod be.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és a gamjatang készen is van.

    A friss koriander friss ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!